• Ναυτιλία

    Gaslog: Ναυπηγεί τέσσερα LNG πλοία

    Πήτερ Γ. Λιβανός

    Πήτερ Γ. Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία ελληνικών συμφερόντων του Πήτερ Γ. Λιβανού, GasLog, που δραστηριοποιείται στο υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG, έχει εξασφαλίσει μακροπρόθεσμες ναυλώσεις για τρία από τα τέσσερα νεότευκτα πλοία της, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων που ναυπηγεί από τα τέλη του περασμένου έτους στη νοτιοκορεάτικη ναυπηγική εταιρεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

    Η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία με τον ιαπωνικό εμπορικό οίκο Mitsui & Co για να ναυλώσει ένα από τα νεότευκτα για περίοδο εννέα ετών, ξεκινώντας το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

    Επιπλέον, δύο νεότευκτα έχουν εξασφαλιστεί από έναν άγνωστο μεγάλο παραγωγό LNG για περίοδο δέκα ετών το καθένα. Η ναύλωση πρόκειται να ξεκινήσει με την παράδοση κάθε πλοίου από το ναυπηγείο το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

    Τα πλοία LNG που παρήγγειλε η Gaslog θα εξοπλιστούν με την τελευταία γενιά κινητήρων MEGI και θα κοστίσουν 840 εκατομμύρια δολάρια.

    Οι οικονομικές λεπτομέρειες σχετικά με τις συμφωνίες ναύλωσης δεν έχουν αποκαλυφθεί.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι η συμφωνία ναύλωσης με την Gunvor για το πλοίο μεταφοράς LNG 155.000 κυβικών μέτρων GasLog Salem, κατασκευής 2015, έχει παραταθεί για επιπλέον δώδεκα μήνες.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέος «τιμονιέρης» στην GasLog ο Paolo Enoizi

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Navios Maritime Holdings: 40,6% αύξηση εσόδων και κέρδη 130,7 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ