• Ναυτιλία

    Μνημόνιο συνεργασίας της Μαρίας Αγγελικούση με την Korea Exim Bank

    Μαρία Αγγελικούση

    Bang Moon-kyu, πρόεδρος της Κορεάτικης Τράπεζας και Μαρία Αγγελικούση, επικεφαλής της Maran Tankers


    Η επίσκεψη του προέδρου της Korea Exim Bank στην Ελλάδα την προηγούμενη Παρασκευή είχε θετικό αποτέλεσμα για την ναυτιλιακή εταιρεία της Μαρίας Αγγελικούση, δεδομένου ότι υπεγράφη μνημόνιο συμφωνίας για τη συνεργασία μεταξύ της ναυτιλιακής εταιρείας και της Τράπεζας Εξαγωγών – Εισαγωγών της Νότιας Κορέας.

    Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή πλοίων φιλικών προς το περιβάλλον για την ενίσχυση των Νοτιοκορεάτικων Ναυπηγείων.

    Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της εταιρείας στην Καλλιθέα, ενώ ο Bang Moon-kyu, πρόεδρος της Κορεάτικης Τράπεζας συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Κωνσταντίνο Μαρτίνο, αλλά και με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

    Επίσης, έγινε γνωστό ότι η κορεάτικη τράπεζα περιμένει από τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες να συμμετάσχουν στις μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Qatar Petroleum.

    Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν η κορεάτικη τράπεζα διαθέτει 19 δισ. δολάρια ή 23 δισ. γουόν για την χρηματοδότηση ναυπήγησης πλοίων σε νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιοι είναι οι 73 πανίσχυροι εκατομμυριούχοι… Έλληνες εφοπλιστές!

    Μαρία Αγγελικούση: Πώς η κορυφαία γυναίκα του ελληνικού εφοπλισμού, με 140 πλοία, τα αλλάζει όλα

    Πάνω από 510 πλοία διαχειρίζονται οι γυναίκες της ελληνικής ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ