• Ναυτιλία

    Οι Έλληνες εφοπλιστές οι καλύτεροι πελάτες των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας – 119 πλοία έχει ναυπηγήσει ο όμιλος Αγγελικούση – Από 2 παρήγγειλαν Μαρτίνος και Πατίτσας

    Ανδρέας Μαρίνος, Μαρία Αγγελικούση, Λέων Πατίτσας

    Ανδρέας Μαρίνος, Μαρία Αγγελικούση, Λέων Πατίτσας


    Οι Έλληνες πλοιοκτήτες, ακόμη και όταν τα κορεατικά ναυπηγεία πέρναγαν κρίση, δεν μείωσαν τις παραγγελίες για ναυπήγηση πλοίων, συμβάλλοντας σημαντικά στο να βοηθήσουν την κορεατική ναυπηγική βιομηχανία να διατηρήσει την πρώτη της θέση στην παγκόσμια ναυπηγική αγορά.

    Όπως αναφέρουν οι ναυτιλιακές αρχές της Νότιας Κορέας, ο Όμιλος Angelicoussis Shipping Group, της Μαρίας Αγγελικούση, έχει κάνει παραγγελίες για 119 πλοία από την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. από το 1994 και είναι τα μεγαλύτερα συμβόλαια πλοίων που έχουν υπογραφεί, μεταξύ ενός ναυπηγείου και πλοιοκτήτη.

    Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόσφατα η Minerva Marine Inc. του Ανδρέα Μαρτίνου, παρήγγειλε δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), αξίας 589,7 δισεκατομμυρίων γουόν ή 438 εκατομμυρίων δολαρίων, από τη Samsung Heavy Industries Co. αυτόν τον μήνα, ενώ η Atlas Marine, του Λέοντα Πατίτσας, υπέγραψε συμφωνία με την Daehan Shipbuilding Co. για την κατασκευή δύο δεξαμενόπλοιων Aframax τον τελευταίο μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιοι είναι οι εφοπλιστές που συλλέγουν έργα τέχνης – Από τον Νιάρχο ως σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ