• Ναυτιλία

    Μ. Τσατσάκης: Πουλάει τα δύο παλαιότερα bulkers της Modion Maritime

    Ο εφοπλιστής Μύρων Τσατσάκης


    Στην πώληση δύο εκ των παλαιότερων πλοίων του στόλου της φαίνεται πως προχωράει η ναυτιλιακή εταιρεία Modion Maritime Management, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Μύρωνα Τσατσάκη.

    Όπως αναφέρουν ναυλομεσίτες από την Ευρώπη, τα δύο bulkers θα είναι διαθέσιμα για επιθεώρηση από τους επίδοξους αγοραστές στις αρχές Ιουλίου.

    Τα δύο φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου είναι το Minoan Flame (χωρητικότητας 73.937-dwt και κατασκευής 1998 στα ναυπηγεία Tsuneishi Shipbuilding) και το Christina IV (χωρητικότητας 72.493-dwt και κατασκευής 2000 στις γιάρδες Sasebo Heavy Industries).

    Κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων, το Minoan Flame θα βρίσκεται στη Μαλαισία και συγκεκριμένα στο Pasir Gunang, ενώ το Christina IV θα είναι στο Santos της Βραζιλίας.

    Το Minoan Flame κοστολογείται μεταξύ των 7,2 και 8,3 εκατ. δολαρίων, ενώ το Christina IV μεταξύ των 8,2 και 9,9 εκατ. δολαρίων.

    H Modion αγόρασε το Cristina IV έναντι 33,6 εκατ. δολαρίων από την Wah Kwong Maritime Transport του Hong Kong πριν από 14 χρόνια και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2004. Όσον αφορά το Minoan Flame πέρασε στην κατοχή του κ. Τσατσάκη το 2012 έναντι 8,75 εκατ. δολαρίων. Μέχρι τότε άνηκε στην MOL.

    Σημειώνεται πως η εταιρεία δεν είναι ιδιαίτερα ενεργή στην αγοραπωλησίες πλοίων τα τελευταία χρόνια. Το τελευταίο πλοίο που πούλησε, όπως αναφέρει το tradewinds, ήταν τον Ιούνιο του 2011.

    Στον στόλο της ναυτιλιακής με έδρα την Αθήνα, υπάρχουν έξι bulkers (από supramaxes έως και post-panamaxes) τα οποία είναι κατασκευασμένα μεταξύ του 2004 και του 2012.

    Η τελευταία αγορά που πραγματοποίησε η εταιρεία της οποίας ηγείται ο κ. Τσατσάκης πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 όταν και εξαγόρασε δύο πλοία της Cido Shipping, το Top Courage (χωρητικότητας 76.801-dwt και κατασκευής 2004) και το POS Dignity (χωρητικότητας 76.801-dwt και κατασκευής 2004) έναντι 21,2 εκατ. δολαρίων συνολικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Καθηλώνει ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου μιλώντας σε 20χρονα παιδιά: Να είστε έτοιμοι για το σάλτο στο κενό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Οικονόμου – Total: Ποια εταιρεία μπαίνει σφήνα ανάμεσα στην Cardiff και την Sovcomflot

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Αλαφούζος: Στην τελική ευθεία η είσοδος της Okeanis στην αγορά του Όσλο



    ΣΧΟΛΙΑ