• Ναυτιλία

    Λασκαρίνα Καρασταμάτη: Τι συμβαίνει με την Eletson; Τέσσερα τα κατασχεμένα πλοία, σε απόγνωση οι ναυτικοί!

    Λασκαρίνα Καρασταμάτη: Τι συμβαίνει με την Eletson; Τέσσερα τα κατασχεμένα πλοία, σε απόγνωση οι ναυτικοί!

    Λασκαρίνα Καρασταμάτη, μέτοχος Eletson Gas


    Τα πλοία «Αντίκυρα», «Στροφάδες», «Δήλος», «Κύθνος» της ναυτιλιακής εταιρείας Εletson βρίσκονται κατασχεμένα από Τράπεζες και πιστωτές σε διάφορα λιμάνια του κόσμου, ενώ υπάρχουν αντιφατικές, αλλά ανησυχητικές πληροφορίες για τα υπόλοιπα πλοία της.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτές τις ημέρες αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, σε συνεργασία με συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που συντονίζει ο γραμματέας Μανώλης Τσικαλάκης, προσπαθούν να βρουν τρόπους να επαναπατρίσουν τους Έλληνες και αλλοδαπούς ναυτικούς που έχουν ζητήσει να επιστρέψουν στον Πειραιά και στις πατρίδες τους.

    Αξίζει να επισημανθεί ότι οι επίσημες επαφές μεταξύ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, της ΠΝΟ και της εταιρείας γίνονται μέσω του υπεύθυνου διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού των πλοίων της εταιρείας, ο οποίος δήλωσε προς το υπουργείο ότι τα πλοία που έχουν κατασχεθεί είναι χρονοναυλωμένα σε διάφορες εταιρείες.

    Το υπουργείο, μετά από παρέμβαση της ΠΝΟ, ζήτησε αντίγραφα των συμβολαίων ναύλωσης προκειμένου να επιβεβεβαιωθούν όσα διατυπώνονται από την πλευρά της εταιρείας και να αναζητηθούν οι ναυλωτές.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την περίοδο η εταιρεία διατηρεί μόνο 4 πλοία LPG με ελληνική σημαία, από τα 31 περίπου που κατείχε και διαχειριζόταν, ενώ αντικαθίστανται τα ελληνικά πληρώματα σταδιακά με Ουκρανούς ναυτικούς.

    Επικεφαλής της Eletson φέρεται ότι είναι η κυρία Λασκαρίνα Καρασταμάτη, η οποία όμως δεν έχει προβεί σε κάποιες δηλώσεις, όπως και κανένα άλλο μέλος της ευρύτερης οικογένειας, όπως οι Κωστής και Βασίλης Κέρτσικωφ ή τα παιδιά του Απόστολου Χατζηελευθεριάδη.

    Λασκαρίνα Καρασταμάτη: Τι συμβαίνει με την Eletson; Τέσσερα τα κατασχεμένα πλοία, σε απόγνωση οι ναυτικοί!
    Λασκαρίνα Καρασταμάτη

    Το Mononews επικοινώνησε με την εταιρεία για να ζητήσει διευκρινίσεις για όλα τα θέματα που τις καταμαρτυρούν οι Τράπεζες, οι ναυτικοί και οι άλλοι πιστωτές, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση.

    Η κυρία Λασκαρίνα Ι. Καρασταμάτη είναι κόρη του Γιάννη Καρασταμάτη που επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος της εταιρείας, που ίδρυσε ο πεθερός του Βασίλης Χατζηελευθεριάδης, μαζί με τον Απόστολο Χατζηελευθεριάδη, Ερρίκο Κέρτσικωφ και Γρηγόρη Χατζηελευριάδη.

    Η κυρία Λασκαρίνα Καρασταμάτη, πριν ενταχθεί στην Eletson Corporation, εργάσθηκε ως Νομικός Σύμβουλος και συνεργάτης με διάφορες εταιρείες νομικών συμβούλων και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία σε ναυτιλιακά, νομικά και οικονομικά θέματα, από το 2006 κατέχει διοικητικές θέσεις ενώ σε αυτό το διάστημα διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eletson Holdings και της Eletson Corporation. Το 2012 εξελέγη και έκτοτε παραμένει Πρόεδρος της Eletson Corporation. Το 2015 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του University College of London (Νομική Σχολή).

    Διαβάστε επίσης:

    Διαμαρτυρία εγκλωβισμένων ναυτικών στη Σιγκαπούρη στο δεξαμενόπλοιο Στροφάδες της Eletson Corporation

    Eletson Gas: Σε κατάσχεση δύο πλοίων της εταιρείας προχώρησαν οι τράπεζες

    Σε περιπέτειες η οικογένεια Κέρτσικωφ και η ναυτιλιακή εταιρεία Eletson Gas



    ΣΧΟΛΙΑ