• Ναυτιλία

    Κουμπενάς: Τέσσερις προτάσεις για την καλύτερη υποδοχή των τουριστών κρουαζιέρας

    • NewsRoom
    Γιώργος Κουμπενάς, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας

    Γιώργος Κουμπενάς, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας


    Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), εν όψει ενάρξεως της δραστηριότητας των κρουαζιεροπλοίων, στην επικοινωνία της με τις αρμόδιες Αρχές διαχείρισης των 65 λιμένων – προορισμών κρουαζιέρας στην Επικράτεια,

    επισημαίνει την εκτέλεση έργων υποδομής και άλλων ρυθμίσεων για την εξυπηρέτηση των πλοίων και των μεταφερομένων με αυτά εκατομμυρίων επιβατών – τουριστών.

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος Γιώργος Κουμπενάς, επισημαίνει τις εξής προτεραιότητες:

    1. Την προστασία, των επιβατών από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες, εκεί που οι συνθήκες αναγκάζουν την παραμονή των επί χρόνου στην λιμενική ζώνη, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, για την φετινή περίοδο αναμένεται να φτάσουν και πάλι σε υψηλά επίπεδα. Το γεγονός αυτό επιβάλλει την ύπαρξη καταλλήλων χώρων παραμονής, αιθουσών – passengers terminals, έστω και σε λυόμενες κατασκευές (τέντες).

    2. Τα νέα μέτρα όσον αφορά τους ελέγχους των επιβατών προερχομένων από Χώρες Non – Schengen, εν προκειμένου του entry / exit system.

    3. Την ασφάλεια – security – των διακινουμένων επιβατών και πληρωμάτων των κρουαζιεροπλοίων στους χώρους της λιμενικής ζώνης, καθώς και την προστασία όταν τα κρουαζιερόπλοια παραμένουν στους όρμους. Αυτό συνιστά την πιστή εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται από τον Διεθνή Κώδικα ISPS, ώστε να προλαμβάνονται έκνομες ενέργειες, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τους διακινούμενους.

    4. Υπενθυμίζει ότι, η προστασία του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, από κάθε δραστηριότητα που παράγει ρύπους, ένεκα της χρήσης ορυκτών καυσίμων, είναι θέμα που απαιτεί τη σύμπραξη όλων. Για τον σκοπό αυτό, το ενδιαφέρον των αρμοδίων της κρουαζιέρας είναι μεγάλο, προκειμένου για την μετάβαση το συντομότερο στην πράσινη ενέργεια.

    Αναφέρει δε ότι, η παρακολούθηση των θεμάτων που ενδιαφέρουν τον κλάδο και εξετάζονται στον Διεθνή και Κοινοτικό χώρο, είναι συνεχής, με συμμετοχή εκπροσώπων της στις εργασίες των αρμοδίων Οργάνων. Το γεγονός αυτό συμβάλλει στους σχεδιασμούς ενεργειών προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου για τις αναγκαίες ρυθμίσεις από τους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ολοκληρώνεται η διασύνδεση POS-Ταμειακών μηχανών – Επεκτείνονται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 1 εκατ. ευρώ

    Κίρμπι: Η βοήθεια προς τη Γάζα έχει αυξηθεί σημαντικά

    Ουκρανία: Zητάει «γενναία» υποστήριξη για την αντιαεροπορική της άμυνα από τους συμμάχους



    ΣΧΟΛΙΑ