• Ναυτιλία

    Κώστας Δελαπόρτας: Ένα ακόμη νεότευκτο για την Meadway Shipping – Οκτώ τα υπό κατασκευή πλοία της

    Κώστα Δελαπόρτας, επικεφαλής Meadway Shipping & Trading

    Κώστα Δελαπόρτας, επικεφαλής Meadway Shipping & Trading


    Στην παραγγελία ενός ακόμη φορτηγού πλοίου προχώρησε η Meadway Shipping & Trading του Κώστα Δελαπόρτα, αυξάνοντας τον αριθμό των υπό κατασκευή πλοίων της σε οκτώ.

    Στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρεται ότι έχει υπό κατασκευή στο ιαπωνικό ναυπηγείο Oshima Shipbuilding ένα handysize bulker χωρητικότητας 42,300 dwt, το οποίο θα παραλάβει το 2026.

    Η εταιρεία τον περασμένο μήνα είχε προχωρήσει σε μία ακόμη παραγγελία, στο ιαπωνικό ναυπηγείο Tsuneishi Shipbuilding Co Ltd.

    Συγκεκριμένα, στις 4 Μαΐου 2023 υπέγραψε συμφωνία για την κατασκευή ενός ultramax εξοπλισμένο με scrubber, που θα παραλάβει το 2ο τρίμηνο του 2026.

    Ο εφοπλιστής είχε δηλώσει τότε ότι η εταιρεία του παραμένει αφοσιωμένη στην επέκταση του στόλου της με υψηλών προδιαγραφών και φιλικά προς το περιβάλλον νεότευκτα, κατασκευασμένα σε ιαπωνικά ναυπηγεία.

    Νέες παραλαβές

    Η Meadway Shipping & Trading ιδρύθηκε το 1988, από τον Διονύση Δελαπόρτα και διατηρεί γραφεία στην Αθήνα, τη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι.

    Την Άνοιξη του 2021, οι δύο γιοι του αποφάσισαν να ακολουθήσουν ξεχωριστούς επαγγελματικούς δρόμους, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του εφοπλιστή, προχωρώντας στον διαχωρισμό του στόλου της εταιρείας.

    Ο Κώστας Δελαπόρτας ανέλαβε επικεφαλής της Meadway Shipping και ο Γιώργος Δελαπόρτας, ίδρυσε την Meadway Bulkers, η οποία επίσης διαθέτει πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    O στόλος της Meadway Shipping & Trading αποτελείται από 12 φορτηγά πλοία, εκ των οποίων τα δύο, το Ability, χωρητικότητας 64,253 dwt και το Dominator, χωρητικότητας 63,652 dwt παρέλαβε το 2021 και το Danae, χωρητικότητας 40,014 dwt το 2022.

    Φέτος πρόσθεσε στον στόλο της το πλοίο Μ/V Contessa ένα bulk carrier, συνολικής χωρητικότητας 81,383 dwt που κατασκευάστηκε το 2013 στα ιαπωνικά ναυπηγεία Oshima Shipbuilding.

    Επίσης, την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία παρέλαβε το νεότευκτο φορτηγό πλοίο M/V Defender, χωρητικότητας 82,400 dwt, που ναυπηγήθηκε στο ιαπωνέζικο Tsuneishi και είναι εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία.

    Το πλοίο έχει εξασφαλίσει μακροχρόνια ναύλωση και παραδόθηκε ήδη στον ναυλωτή.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κώστας Δελαπόρτας: Νέο πλοίο παρέλαβε η Meadway Shipping  – Ναυπηγεί 7 πλοία

    Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: Σημαντικά κέρδη για την Enesel από την πώληση τάνκερ έναντι 94,5 εκατ. δολ.

    Χάρης Βαφειάς: Εντός Ιουνίου κάνει πρεμιέρα στο Nasdaq η τρίτη ναυτιλιακή του εφοπλιστή

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

     



    ΣΧΟΛΙΑ