• Ναυτιλία

    Κατσαφάδος: Επαφές με φορείς για το ναυπηγείο στο λιμάνι Πειραιά – Αναγκαία η ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευής

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Κώστας Κατσαφάδος: Βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα των νησιωτών

    Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Ναυτιλίας


    Mε εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.), τον πρόεδρο Βασίλη Κανακάκη και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Φανουργάκη, συναντήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος.

    Ο κ. Κανακάκης, ενημέρωσε τον υφυπουργό για τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ναυπηγοεπισκευή. Μεταξύ άλλων, σημείωσε το ζήτημα που έχει θέσει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά (Cosco) για ίδρυση ναυπηγείου στο λιμάνι και μετέφερε την αγωνία των 490 επιχειρήσεων της ναυπηγοεπισκευής και των 20.000 εργαζομένων τους.

    Ο υφυπουργός, όπως επισημαίνετε στην ανακοίνωση του ΣΕΝΑΒΙ, δήλωσε ότι ήδη το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει λάβει σαφή θέση επί του θέματος, καθώς σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης ν.4404/2016, ο ΟΛΠ δεν έχει δικαίωμα να ιδρύσει ναυπηγείο και προκειμένου να αρθούν αδιέξοδα και παρεξηγήσεις επιχειρούνται διάφορες επαφές με τους αρμόδιους φορείς, καθώς ο σκοπός της Κυβέρνησης είναι η κοινωνική ηρεμία και η στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων.

    Στο τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ., συνεχάρη τον υφυπουργό για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, δωρίζοντας το ημερολόγιο του Συνδέσμου με το σύμβολο της Αγίας Σοφίας, για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το θετικό κλίμα της συνάντησης. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός δήλωσε, ότι θα είναι πάντα αρωγός σε προτάσεις ανάπτυξης της ναυπηγοεπισκευής, της τοπικής κοινωνίας και του έθνους.

    Διαβάστε ακόμη:

    O «Aegean Explorer» στη μάχη για την προστασία των θαλασσών

    Seanergy Maritime: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η αξιολόγηση των Capersize στον δείκτη EEXI

    Εμπλοκή από προσφυγή για το LNG bunker ship – Έχει περάσει ένας χρόνος από την προκήρυξη του διαγωνισμού της ΔΕΠΑ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ