• Ναυτιλία

    Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»: 1η Δενδροφύτευση της Treebank στη Χίο


    Το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, δημιούργησε την TREEBANK, την 1η πράσινη «τράπεζα» που συγκεντρώνει δέντρα για αναδάσωση.

    Η TREEBANK λαμβάνει καθημερινά και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους δωρεές ποσών από πολίτες και φορείς, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την αγορά δέντρων.

    Στόχος της ΤREEBANK είναι η δημιουργία μιας δεξαμενής δεντρυλλίων, που θα φυτεύονται στην περιοχή του Κορακάρη, τον πιο κοντινό δασικό πυρήνα στον οικισμό της πόλης της Χίου, προωθώντας με αυτό τον τρόπο ένα επιτυχημένο παράδειγμα αναδάσωσης και μοντέλο προς υιοθέτηση και σε άλλες περιπτώσεις. Η όλη δράση πραγματοποιείται εις μνήμην της Ιατρού Ειρήνης Σαρόγλου – Τσάκου.

    Έχοντας συγκεντρώσει ήδη πάνω από 1.000 δέντρα, η TREEBANK προχωρά στην 1η δεντροφύτευση στη περιοχή του Κορακάρη στη Χίο την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023, 11 π.μ.

    Ως σημείο συνάντησης ορίζεται η Λιμνοδεξαμενή Ψαρόπετρα. Η περιοχή που θα δενδροφυτευτεί βρίσκεται πλησίον του οδικού δικτύου που ενώνει το Φράγμα πάνω από της Κόρης το Γεφύρι και τον Δαφνώνα.

    Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο 22710-81970.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κορκίδης: Τα κρίσιμα νομοσχέδια που ψηφίζονται μέχρι το τέλος του χρόνου

    Ημερίδα για την ηλεκτροδότηση πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά

    Αιφνίδιος θάνατος εργαζόμενου στο Ναυπηγείο Σύρου



    ΣΧΟΛΙΑ