• Ναυτιλία

  Ημερίδα για την ηλεκτροδότηση πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά

  Yu Zenggang- Πρόεδρος ΟΛΠ

  Yu Zenggang- Πρόεδρος ΟΛΠ


  Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) οργανώνει ημερίδα για την «Ηλεκτροδότηση Πλοίων στο Λιμάνι του Πειραιά – Προοπτικές και Προκλήσεις», την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, ώρες 09:30 έως 14:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε., Ακτή Μιαούλη 10, 18535, Πειραιάς.

  Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας ενεργειακής μετάβασης των υποδομών του λιμένα Πειραιά και προσαρμογής των λιμενικών λειτουργιών του στις επιταγές της Πράσινης Συμφωνίας και της Δέσμης Μέτρων της Ε.Ε. «Fit for 55».

  Σχετικά αναφέρεται πως η ΟΛΠ Α.Ε., μέσω δυο συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. έργων CIPORT και EALING, έχει ήδη προχωρήσει σε αριθμό σχετικών δράσεων, έχοντας ολοκληρώσει το σύνολο των τεχνικών μελετών για 5 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην ακτοπλοΐα και 4 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην κρουαζιέρα, ενώ δρομολογεί την κατασκευή των εν λόγω έργων.

  Στο πλαίσιο αυτό, η Ο.Λ.Π. Α.Ε. αναγνωρίζει την ανάγκη δημιουργίας συνεργατικού πλαισίου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να εξασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα και συμβατότητα των πράσινων αυτών τεχνολογιών.

  Η Ημερίδα θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση πρωτοβουλιών ανάπτυξης συστημάτων ηλεκτροδότησης πλοίων στους λιμένες και στην ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να διαμορφωθούν βιώσιμα λειτουργικά, ρυθμιστικά/κανονιστικά και χρηματοοικονομικά μοντέλα.

  Διαβάστε επίσης: 

  Αυξήθηκε η ναυπηγική παραγωγή στην Κίνα

  Η Νιγηρία απειλεί να κατασχέσει δεξαμενόπλοια από την 1η Ιανουαρίου αν δεν πληρώσουν αναδρομικά φόρους δισ. δολαρίων!

  Ιωάννης Παππάς: Το Αγαθονήσι δεν έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα άλλα νησιά  ΣΧΟΛΙΑ