• Ναυτιλία

    Η PCT της Cosco και η MKO We4all καθάρισαν την ακτή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

    PCT

    Πηγή: Facebook @PCT S.A.


    Συνεπής με τη δέσμευσή της για ενίσχυση του θετικού αποτυπώματος στην κοινωνία και το περιβάλλον, η PCT S.A (Piraeus Container Terminal) το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ We4all, προχώρησε στον καθαρισμό της ακτής του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο.

    Περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της εταιρείας μαζί με τις οικογένειές τους και μέλη της ομάδας We4all συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτή τη δράση.

    Η PCT είναι πλέον περήφανη που είναι μέλος της περιβαλλοντικής συμμαχίας We4all, συμβάλλοντας ενεργά στην ευρύτερη προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

    Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση αυτής της δράσης αναδεικνύουν τη σημασία ανάλογων πρωτοβουλιών με συλλογική προσπάθεια για το περιβάλλον, αφού μέσα σε μία μόλις ημέρα συγκεντρώθηκε και απομακρύνθηκε σημαντική ποσότητα απορριμμάτων, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ειδικές εγκαταστάσεις για περαιτέρω επεξεργασία και σωστή διαχείριση.

    Η συγκεκριμένη δράση καθαρισμού εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα που έχει αναλάβει ο ΣΕΠ σε συνεργασία με το WE4ALL που αφορά τον εθελοντικό καθαρισμό παραθαλάσσιων περιοχών μήκους 5 χιλιομέτρων στο παραλιακό μέτωπο της νότιας Αττικής.

    Δείτε την ανάρτηση στο Facebook:

    Ο Captain Wang Jihang, Διευθύνων Σύμβουλος του PCT δήλωσε: «Αυτή η πρωτοβουλία αντανακλά την κουλτούρα και τις αξίες της εταιρείας μας. Η προστασία των ακτών και του θαλάσσιου οικοσυστήματος είναι στόχοι που απαιτούν συνένωση δυνάμεων, ευαισθητοποίηση και συλλογική υιοθέτηση υπεύθυνης συμπεριφοράς. Στο PCT θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε ενεργά στην προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούμαστε, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το PCT, με ισχυρή δέσμευση για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την ίδρυσή του το 2010 μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2010 – 2023, η PCT S.A έχει δωρίσει συνολικά €600.000 για την υλοποίηση δράσεων υποστήριξης εκπαιδευτικών και φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, ΜΚΟ και ευπαθών ομάδων της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την παροχή στήριξης σε όσους έχουν ανάγκη.

    Το Piraeus Container Terminal είναι ένας από τους κορυφαίους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στην περιοχή της Μεσογείου, είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της COSCO SHIPPING Ports Limited (μια κορυφαία εταιρεία τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στην τρίτη θέση παγκοσμίως). Από την 1η Οκτωβρίου 2009, η PCT S.A. έχει αναλάβει για 35 χρόνια την εφαρμογή της Σύμβασης Παραχώρησης για τις προβλήτες II και III, την οποία, μετά από διεθνή διαγωνισμό, η ΟΛΠ Α.Ε. ανέθεσε στην COSCO Pacific Limited (τώρα COSCO SHIPPING Ports Limited), στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Οι κύριες δραστηριότητες της PCT S.A. είναι η παροχή υπηρεσιών φόρτωσης και εκφόρτωσης και αποθήκευσης εισαγόμενων και εξαγόμενων εμπορευματοκιβωτίων που διακινούνται μέσω του Λιμένα Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων των φορτίων που χρησιμοποιούν τον Πειραιά μόνο ως σταθμό διέλευσης (transshipment cargoes).

    Η στρατηγική θέση του Πειραιά, ως το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι μετά τη διώρυγα του Σουέζ με άμεση σύνδεση με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της ΕΕ, τον καθιστά όχι μόνο ιδανικό λιμάνι-κόμβο για προορισμούς στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και έναν βιώσιμο εταίρο για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς διανομής. και υπηρεσίες Logistics στην Ευρώπη Μέση Ανατολή και Αφρική.

    Διαβάστε επίσης:

    Pyxis Tankers (Βαλέντιος Βαλέντης): Επένδυση 6,80 εκατ. δολαρίων για το πλοίο «Konkar Ormi»

    Στην αντεπίθεση η Performance Shipping: Κακό το ιστορικό του Γιώργου Οικονόμου – Θα αποφασίσουν οι μέτοχοι

    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ένωσης Μαρινών Ελλάδας και Ένωσης Λιμένων Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ