• Ναυτιλία

    Hapag-Lloyd: Η αύξηση των ναύλων κατά 80% εκτινάσσει τα κέρδη της

    Rolf Habben Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd

    Rolf Habben Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd


    Η Hapag-Lloyd αναβάθμισε εκ νέου τις προβλέψεις για τα φετινά κέρδη της και αυτό οφείλεται στην αύξηση των ναύλων μεταφοράς.

    Η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο αναμένει Ebitda μεταξύ 19,5 και 21,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος. Αυτή η πρόβλεψη είναι 5 δισ. μεγαλύτερη από την προηγούμενη πρόβλεψη που έγινε τον Απρίλιο.

    Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ενημέρωσε επίσης την πρόβλεψή της για κέρδη από τα 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ο γερμανικός κολοσσός πιστοποίησε την αναβάθμιση, δεδομένου ότι τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους.

    Οι όγκοι που μεταφέρθηκαν, περίπου 6 εκατομμύρια TEU, είναι σχεδόν οι ίδιοι με πέρυσι. Ωστόσο, οι μέσοι ναύλοι αυξήθηκαν κατά περίπου 80%. Αυτός είναι ο λόγος που τα Ebitda του ομίλου το πρώτο εξάμηνο ανήλθαν στα 10,9 δισ. και τα Ebit στα 9,9 δισ. έναντι 4,2 δισ. και 3,5 δισ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Οι προβλέψεις για τα κέρδη είναι σημαντικά υψηλότερες από ό,τι ανακοινώθηκε πριν από τρεις μήνες.

    Στις 28 Απριλίου, η εταιρεία ενημέρωσε την πρόβλεψή της για EBITDA για το έτος μεταξύ 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις.

    «Με βάση τις τρέχουσες επιδόσεις της εταιρείας, το δεύτερο εξάμηνο θα πρέπει επίσης να ξεπεράσει τις προηγούμενες προσδοκίες», δήλωσε εκπρόσωπος του Γερμανικού ναυτιλιακού κολοσσού.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιγάντωση της Navios Maritime Partners με 188 πλοία – Ξάφνιασε και πάλι το νέο μοντέλο διαχείρισης των πλοίων της Αγγελικής Φράγκου

    Ρεκόρ κερδοφορίας για την Costamare με 114,1 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ