• Ναυτιλία

    H Chandris Hellas Inc θα επενδύσει σε σταθμό ανεφοδιασμού πλοίων με LNG στην Αίγυπτο

    Γιάννης Χανδρής, εφοπλιστής Chandris Hellas (H Chandris (Hellas) Inc θα επενδύσει σε σταθμό ανεφοδιασμού πλοίων με LNG στην Αίγυπτο)

    Γιάννης Χανδρής, εφοπλιστής Chandris Hellas


    Ο όμιλος Χανδρή, Chandris Hellas Inc, με επικεφαλής τον Γιάννη Χανδρή σύμφωνα με όσα διέρρευσαν κυβερνητικές πηγές της Αιγύπτου διεξάγει συνομιλίες για να δημιουργήσει σταθμό ανεφοδιασμού πλοίων με LNG την Αίγυπτο.

    Το Υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου και η Greek Chandris (Hellas) Inc., η οποία ειδικεύεται στις θαλάσσιες ναυτιλιακές δραστηριότητες, συναντήθηκαν και συζήτησαν τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον τομέα του πετρελαίου και ιδιαίτερα στις θαλάσσιες μεταφορές και το ανεφοδιασμό πλοίων.

    Ο όμιλος Χανδρή εξέφρασε την έντονη επιθυμία του να αυξήσει τη δραστηριότητα και τις επενδύσεις του στην Αίγυπτο και να επεκτείνει το επιχειρείν στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου μετά την άνοδο των τιμών πετρελαίου και του φυσικού αερίου και την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης ειδικά για LNG.

    Ο υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου, Tarek al-Mulla, τόνισε, κατά τη συνάντησή του με τον εφοπλιστή Γιάννη Χανδρή ότι η επιτυχία της Αιγύπτου στην επίτευξη αυτάρκειας σε φυσικό αέριο άνοιξε μεγάλες προοπτικές για επέκταση σε βιομηχανίες προστιθέμενης αξίας, επιπλέον με την έντονη ανάπτυξη της εμπορικής δραστηριότητας υγροποιημένου αερίου.

    Ο Τ. Mulla υπογράμμισε την αυξανόμενη ζήτηση φυσικού αερίου στον κόσμο, το οποίο πολλές χώρες θεωρούν πλέον το πιο σημαντικό ορυκτό καύσιμο και το καλύτερο μεταβατικό καύσιμο κατά τη διάρκεια της ενεργειακής μεταβατικής περιόδου.

    Ο όμιλος Χανδρή επιβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να επενδύσει σε έργα για τη δημιουργία αποθηκών για ανεφοδιασμό πλοίων με LNG και υπογράμμισε τη σημασία της γόνιμης συνεργασίας με τον αιγυπτιακό πετρελαϊκό τομέα και εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με την Αιγυπτιακή General Petroleum Corporation στη μεταφορά αργού πετρελαίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης και Μιχάλης Χανδρής: Επιστροφή στα ναυπηγεία για την Chandris Hellas



    ΣΧΟΛΙΑ