• Ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου: H στρατηγική της Dynagas Partners για τη δραστική μείωση του χρέους της και οι εκτιμήσεις των αναλυτών

    • Newsroom
    Γιώργος Προκοπίου Πηγή: Money Marine

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Πηγή: Money Marine


    Θετικές είναι οι εκτιμήσεις της επενδυτικής τράπεζας Jefferies για την περαιτέρω πορεία της ναυτιλιακής Dynagas LNG Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, καθώς, σε ανάλυση της υποστηρίζει ότι η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία θα καταφέρει να μειώσει το χρέος της όπως έχει προγραμματίσει.

    Ειδικότερα, οι αναλυτές της Jefferies, Randy Giveans, Christopher Robertson και Chadd Tribo, μετά από σειρά συναντήσεων που πραγματοποίησαν με υψηλόβαθμα στελέχη της ναυτιλιακής επισήμαναν ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει τον μεσοπρόθεσμο στόχο της απομόχλευσης του ισολογισμού της με σταθερό ρυθμό τα επόμενα χρόνια.

    Η διοίκηση της Dynagas Partners αναμένει ότι ο στόλος των έξι πλοίων LNG που διαθέτει θα παραμείνει σχεδόν κατά 100% καλυμμένος με ναυλώσεις κατά τα επόμενα τρίμηνα.

    Η θυγατρική της Dynagas “είναι μία από τις πιο σταθερές ναυτιλιακές του κλάδου LNG με 100% εκμετάλλευση των πλοίων της το 2020, 92% για το 2021 και μέσο όρο χρόνου ναύλωσης στις συμβάσεις της τα οκτώ έτη”, σύμφωνα με την ανάλυση της Jefferies.

    Το υψηλό επίπεδο κάλυψης οφείλεται στο γεγονός ότι τα τάνκερ της ανήκουν στην κατηγορία πάγου (ice-class), και συνεργάζεται με ναυλωτές όπως η Gazprom και η Yamal LNG της Ρωσίας, καθώς και η νορβηγική Equinor.

    Η Dynagas δεν έχει έκθεση στην ευμετάβλητη spot αγορά και αυτό της εξασφαλίζει ορατές και προβλέψιμες ταμειακές ροές, τονίζουν οι αναλυτές.

    Παράλληλα, η ναυτιλιακή δεν έχει σημαντικές λήξεις χρέους έως το 2024 και έχει στόχο να προχωρήσει στην απόσβεση χρεών 12 εκατομμυρίων δολαρίων ανά τρίμηνο έως το 2023″, πρόσθεσαν. Σημειώνεται ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα μετρητά της ανήλθαν σε 63,3 εκατ. δολάρια.

    Παράλληλα, δεν διανέμει μερίσματα, αλλά αντ’ αυτού έχει εστιάσει στην δημιουργία αξίας για τους μετόχους μέσω της απομόχλευσης του ισολογισμού της, αναφέρει η Jefferies.

    Η επενδυτική τράπεζα διατηρεί τη σύσταση “διακράτηση” (hold) για τη μετοχή της Dynagas Partners και την τιμή στόχο στα 3 δολάρια, λίγο υψηλότερα από τα 2,5 δολάρια που διαμορφώθηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης, στη Νέα Υόρκη.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ