• Ναυτιλία

    Γιάννης Μώραλης: Θετικές εξελίξεις σχετικά με το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι

    • NewsRoom
    Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά

    Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά


    Ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για τον Πειραιά και ολόκληρη τη χώρα, χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης την έγκριση από το Συμβούλιο Μουσείων για την ίδρυση Εναλίων Αρχαιοτήτων.

    Ειδικότερα, ο δήμαρχος Πειραιά, τονίζει σε δήλωση του: «Προχωρούν επιτέλους οι διαδικασίες για τη μετατροπή του βιομηχανικού κτιρίου του Σιλό (που βρίσκεται μέσα στο λιμάνι του Πειραιά), σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Μουσείων, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ένα διαχρονικό αίτημα των Πειραιωτών υλοποιείται, το οποίο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επιθυμητή απ’ όλους ενοποίηση της πόλης με το λιμάνι.

    Επιπλέον, ο Πειραιάς αποκτά ένα πρωτοποριακό μουσείο, ένα από τα ελάχιστα που υπάρχουν παγκοσμίως με αρχαιότητες που έχουν βρεθεί στις ελληνικές θάλασσες και σε ναυάγια. Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων θα αναβαθμίσει πολιτιστικά την πόλη μας και το λιμάνι και αναμένεται να ενισχύσει τη θέση του Πειραιά ως πολιτιστικού προορισμού, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη τη χώρα και από το εξωτερικό».

    Διαβάστε επίσης:

    Πέντε υποτροφίες από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

    ΟΛΘ: Στις 5 Φεβρουαρίου αρχίζουν οι κρουαζιέρες – Υπερδιπλασιασμός των επιβατών το 2021



    ΣΧΟΛΙΑ