Ναυτιλία

Γιάννης Αγγελικούσης: Με δύο νεότευκτα τάνκερ ενισχύθηκε ο στόλος της Maran Tankers

Γιάννης Αγγελικούσης

Γιάννης Αγγελικούσης, εφοπλιστής


Δύο νεότευκτα τάνκερ παρέλαβε η ναυτιλιακή Maran Tankers, του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση, κατά το τελευταίο δίμηνο.

Πρόκειται για δύο από τα έξι δεξαμενόπλοια, τέσσερα suezmax και δύο VLCC, που περιλαμβάνονται στο ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρικής ιστοσελίδας της ναυτιλιακής, τον Ιούλιο παρέλαβε το πλοίο Maran Phoebe χωρητικότητας  157.947 dwt και εντός του Αυγούστου, το Maran Orpheus, ίδια χωρητικότητας, με ελληνική σημαία αμφότερα.

Με βάση το πρόγραμμα της εταιρείας, εντός του 2020 θα παραλάβει δύο ακόμη suezmax. Συγκεκριμένα, τον προσεχή Οκτώβριο θα παραλάβει το Maran Aspasia και τον Δεκέμβριο 2020 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του Maran Solon, χωρητικότητας 157.000 dwt και τα δύο.

Τον επόμενο χρόνο, το 2021, η εταιρεία του ισχυρού πλοιοκτήτη θα παραλάβει δύο VLCC, χωρητικότητας 318.000 dwt έκαστο, τα οποία είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν κατά τους μήνες Μάιο και Ιούλιο.

Τα δύο δεξαμενόπλοια είχε παραγγείλει ο Έλληνας εφοπλιστής λίγο πριν εκπνεύσει το 2019, στο ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) της Νοτίου Κορέας.

Παράλληλα, η άλλη εταιρεία του ομίλου Αγγελικούση, Maran Gas Maritime παρήγγειλε στο ίδιο ναυπηγείο ένα πλοίο μεταφοράς LNG χωρητικότητας 174,000 cbm με ημερομηνίας παράδοσης το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Μετά τη συγκεκριμένη  συμφωνία, το βιβλίο παραγγελιών του Γιάννη Αγγελικούση στο ναυπηγείο DSME ανήλθε  στα 110 πλοία από το 1994.

Όσον αφορά στην Maran Dry Management, την εταιρεία του ομίλου που δραστηριοποιείται στο ξηρό φορτίου, από τις αρχές του έτους έχει παραλάβει τρία capesize, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Toν Ιανουάριο παρέλαβε το Maran Splendour, τον Μάρτιο τo Maran Fidelity και τον Ιούνιο το Maran Endeavour.ΣΧΟΛΙΑ