• Ναυτιλία

    To deal ελληνικής ναυτιλιακής που προκαλεί αίσθηση στις αγορές των τάνκερ

    ναυτιλία


    Μεγάλο «θόρυβο» έχει προκαλέσει στις αγορές των τάνκερ η φημολογούμενη κίνηση μίας ελληνικής ναυτιλιακής που ενδέχεται να σηματοδοτήσει μία νέα άνοδο στις τιμές των τάνκερ.

    Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Allied Shipbroking, η Transmed Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Χαράλαμπου Μυλωνά, εξαγόρασε το VLCC Aquarius Wing (χωρητικότητας 299.990 dwt, κατασκευής 2005) από την NS United. Η τιμή πώλησης ανήλθε στα 35,3 εκατ. δολάρια. Σημειωτέον ότι το πλοίο αυτό είχε συγκεντρώσει μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον από σημαντικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Zodiac Maritime και η New Shipping.

    Εφόσον επιβεβαιωθεί το deal, θα πρόκειται για την πρώτη άμεση εξαγορά τάνκερ VLCC από την Transmed εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Το μοναδικό VLCC που έχει μέχρι σήμερα η εταιρεία στον στόλο της είναι το Atherina (χωρητικότητας 319.900 dwt, κατασκευής 2011).

    Επίσης, εφόσον επιβεβαιωθεί το deal, θα αποτελέσει ενδεχομένως, όπως αναφέρουν άνθρωποι με γνώση των πραγμάτων, ένα ορόσημο για τις αγορές των τάνκερ, οι οποίες ήδη τις τελευταίες εβδομάδες κινούνται ανοδικά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απόκτηση του VLCC Phoenix Vanguard (χωρητικότητας 306.506 dwt) από την Hermes Marine Management έναντι 38,75 εκατ. δολαρίων τον περασμένο μήνα. Σημαντικά deals έκανε επίσης η Yinson, αποκτώντας δύο VLCCs από την Ridgebury Tankers και τη Neda Maritime έναντι συνολικά 60 εκατ. δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ