• Ναυτιλία

    Γ. Προκοπίου: H νέα στρατηγική κίνηση της Dynacom Tankers

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynacom Tankers Management


    Oι κινήσεις ενίσχυσης του στόλου της Dynacom Tankers Management συνεχίζονται από τον δραστήριο Έλληνα εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου. Εκτός από τις παραγγελίες νεότευκτων ο γνωστός πλοιοκτήτης έκανε μία ακόμη κίνηση, τη δεύτερη μέσα σε τρεις μήνες, στην αγορά μεταχειρισμένων.

    Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι η  Dynacom Tankers Management, απέκτησε ένα ακόμη πλοίο τύπου VLCC, επισημαίνει το Tradewinds. Πρόκειται για το Gener8 Poseidon (κατασκευής 2002), χωρητικότητας 305,800-dwt, το οποίο μετονομάστηκε σε Poseidon I. Αποτελεί το παλαιότερο VLCC του στόλου της ναυτιλιακής Gener8 Maritime, η οποία έχει ήδη αναφέρει ότι το πούλησε, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει τον αγοραστή.

    Πηγές αναφέρουν ότι το τίμημα της εξαγοράς κυμάνθηκε στα 22,5 εκατ. δολ.

    Σημειώνεται ότι η Dynacom, η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήρια στις παραγγελίες νέων πλοίων, αιφνιδίασε την αγορά με το πρόσφατο ενδιαφέρον της για την αγορά μεταχειρισμένων μετά από μία μακρά περίοδος απουσίας από αυτό. Τον Οκτώβριο έκανε την πρώτη της κίνηση εξαγοράζοντας το Fujikawa (που μετονόμασε σε Folegandros I, κατασκευής 2004) από την K Line έναντι 27,2 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ