• Ναυτιλία

    Γ. Προκοπίου: Έτσι ισχυροποιεί τη θέση της Dynagas Partners στην αγορά LNG


    Με δύο νέες, άκρως κερδοφόρες, συμφωνίες ναύλωσης κλείνει το 2017 για τη ναυτιλιακή εταιρία Dynagas LNG Partners LP., συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου.

    Η πρώτη είναι η συμφωνία επέκτασης για τρία ακόμη χρόνια της ναύλωσης του πλοίου Arctic Aurora από τη Statoil ASA. Πρόκειται για πλοίο μεταφοράς LNG, κατασκευής 2013 και χωρητικότητας 155.000 κυβικά μέτρα, το οποίο είναι ήδη ναυλωμένο από το 2013 στη Statoil.

    Η νέα περίοδος ναύλωσης αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2018 και θα είναι ουσιαστικά συνέχεια της προηγούμενης, με μία μικρή διακοπή για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης του πλοίου που κλείνει πενταετία το νέο έτος. Παράλληλα, η συμφωνία προβλέπει τη δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης του χρόνου ναύλωσης κατά 2 επιπλέον χρόνια, με αντίστοιχη κλιμάκωση των τιμών.

    Η δεύτερη συμφωνία της Dynagas LNG Partners LP αφορούσε τη συνεργασία της με την την PetroChina International (με έδρα τη Σιγκουπούρη). Η τελευταία εξάσκησε το δικαίωμα επέκτασης της υφιστάμενης ναύλωσης του πλοίου Clean Energy για χρονική περίοδο τουλάχιστον 4 μηνών.

    Το συγκεκριμένο πλοίο μεταφοράς LNG, κατασκευής 2007 και χωρητικότητας περίπου 150.000 κυβικών μέτρων, είναι ναυλωμένο στην Petrochina από τον Οκτώβριο του 2017.

    Με βάση τα νέα δεδομένα, αναμένεται να παραδοθεί στη Dynagas το νωρίτερο το Μάϊο του 2018 και το αργότερο τον Ιούνιο του 2018, λίγο πριν ξεκινήσει η οκταετής χρονοναύλωση του στην Gazprom Marketing & Trading Singapore Pte Ltd , τον Ιούλιο του 2018.

    Η επέκταση των δύο περιόδων χρονοναύλωσης που πέτυχε η Dynagas αυξάνουν το εκτιμώμενο ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρίας στα περίπου 1,51 δισ. δολ., με το μέσο όρο των υπολοίπων συμβολαίων της να έχει διάρκεια περίπου 10,6 χρόνια.

    Ο Tony Lauritzen, CEO της Dynagas LNG Partners LP επισήμανε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την χρονική επέκταση των ναυλώσεων των πλοίων μας από τις εταιρίες Statoil και PetroChina. Η Statoil αποτελεί σημαντικό συνεργάτη για τη Dynagas, που εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της στην μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου σε περιοχές με πάγο. Η ναύλωση της PetroChina ισχυροποιεί μια σημαντική συνεργασία που παρέχει καθαρότερη ενέργεια στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά κινεζικού αερίου. Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, υλοποιούμε τη στρατηγική μας για τη διασφάλιση της απασχόλησης των πλοίων μας κατά τις διαθέσιμες περιόδους του 2018, εν αναμονή της βελτίωσης της αγοράς LNG.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμφωνία-μαμούθ στην ναυτιλία! Η Euronav εξαγόρασε τη Gener8 του Π. Γεωργιόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Λογοθέτης: Οι νέες στρατηγικές κινήσεις του εφοπλιστή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Βγάζει στο «σφυρί» την Ocean Rig;



    ΣΧΟΛΙΑ