• Business

    Γ. Οικονόμου: Βγάζει στο «σφυρί» την Ocean Rig;

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Σε νέες περιπέτειες έχει μπει η εταιρεία γεωτρήσεων Ocean Rig, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας εφοπλιστής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει πωλητήριο στην εταιρεία του.

    Πηγές που έχουν γνώση της κατάστασης υποστηρίζουν ότι ο κ. Οικονόμου δέχεται πολύ μεγάλη πίεση από τους μετόχους της εταιρείας.

    Υπενθυμίζεται πως η  εταιρεία του κ. Οικονόμου είχε κάνει αίτηση, η οποία και έγινε δεκτή, για υπαγωγή της στο άρθρο 15 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ, καθώς ήταν αδύνατο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Στη συνέχεια, η Ocean Rig προχώρησε σε ένα αδιανόητα μεγάλο reverse split, της τάξης 1:9.200.

    Ωστόσο, ένα μήνα μετά την έξοδο της εταιρείας από το καθεστώς χρεοκοπίας, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ocean Rig, το hedge fund Elliott Management Corp, ζήτησε από την εταιρεία να επανεξετάσει τις στρατηγικές επιλογές της, προσθέτοντας ότι σχεδίαζε να πάρει με το μέρος της και τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της Ocean Rig, την BlueMountain Capital.

    Μία ημέρα αργότερα, στην εν λόγω ομάδα μπήκε και η Avenue Capital Group, ο πέμπτος κατά σειρά μεγέθους μέτοχος της εταιρείας, ζητώντας από τη διοίκηση να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας πιθανής πώλησης. Τα τρία αυτά funds ελέγχουν συνολικά το 39% των μετοχών της Ocean Rig.

    Ο κ. Οικονόμου, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ocean Rig, σε παλαιότερη τοποθέτησή του σχετικά με το μέλλον της εταιρείας, είχε αναφέρει τα εξής: «Η εταιρεία, όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές της, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγάλη και συνεχιζόμενη κρίση που αντιμετωπίζει η βιομηχανία των γεωτρήσεων. Δεδομένης της κατάστασης, η Ocean Rig κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να μπορέσει να βγει από τη διαδικασία αυτή πολύ ισχυρότερη και ικανή να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα προκύψουν. Όλη η ομάδα έχει δεσμευτεί να βοηθήσει την εταιρεία να ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία αναδιάρθρωσης που θα της επιτρέψει να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες της στο προσεχές μέλλον».

    Οικονόμου Ocean Rig
    Το πλοίο-τρυπάνι βαθέων υδάτων Ocean Rig Corcovado (κατασκευής 2011) της Ocean Rig έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί γεωτρήσεις σε βάθος από 500 μέτρα έως 3 χιλιόμετρα

    Σύμφωνα με το Reuters, η Ocean Rig έχει έρθει σε επαφή με επενδυτικές τράπεζες προκειμένου να συνεργαστεί με έναν οικονομικό σύμβουλο που θα τη βοηθήσει να κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμφωνία-μαμούθ στην ναυτιλία! Η Euronav εξαγόρασε τη Gener8 του Π. Γεωργιόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πράσινο φως» σε νέα επένδυση της Cosco: Φέρνει τεράστια πλωτή δεξαμενή στο Πέραμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων

     



    ΣΧΟΛΙΑ