• Business

    Γιώργος Λογοθέτης: Οι νέες κινήσεις του εφοπλιστή

    Γιώργος Λογοθέτης

    Γιώργος Λογοθέτης, Εφοπλιστής. Επικεφαλής Libra Group


    Συνεχίζει τις στρατηγικές κινήσεις η ναυτιλιακή εταιρεία Lomar Shipping της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης. Αυτή τη φορά η ναυτιλιακή του έχει στα άμεσα σχέδια της να προχωρήσει στην πώληση μερίδας των παλαιότερων -ηλικιακά- πλοίων που διαθέτει στον στόλο της. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, στη Lomar τρέχει αυτή τη περίοδο ένα πρόγραμμα,  που έχει ως άμεσο στόχο την ανανέωση του στόλου της Lomar, μέσω του οποίου έχει δει τέσσερα νεότευκτα να προσθέτονται στην εταιρεία μέσα στο 2017 από κινεζικές γιάρδες.

    Ο εκπρόσωπος της εταιρείας σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το splash247 ανέφερε τα εξής : «Η στρατηγική μας επικεντρώνεται στην σταδιακή ανανέωση του στόλου μας μέσα στα επόμενα χρόνια, με την προσθήκη νεότευκτων πλοίων αρχής γενομένης το 2018. Αυτή η διαδικασία έχει ως σκοπό τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας του στόλου ενώ παράλληλα εξασφαλίζουμε πως τα πλοία μας θα πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές και θα προσαρμόζονται απολύτως με τους νέους κανονισμούς».

    Λογοθέτης Lomar
    Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maine Trader της Lomar Shipping είναι χωρητικότητας 4.990-teu και κατασκευής του έτους 2004

    Σημειώνεται ότι η Lomar διαθέτει έναν διευρυμένο στόλο που αποτελείται από 80 πλοία, εκ των οποίων, τα 50 είναι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τύπου sub-panamax.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμφωνία-μαμούθ στην ναυτιλία! Η Euronav εξαγόρασε τη Gener8 του Π. Γεωργιόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πράσινο φως» σε νέα επένδυση της Cosco: Φέρνει τεράστια πλωτή δεξαμενή στο Πέραμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Βγάζει στο «σφυρί» την Ocean Rig;

     



    ΣΧΟΛΙΑ