• Ναυτιλία

    Γ. Κούστας: Η Credit Suisse απέκτησε μετοχές αξίας 11,2 εκατ. δολ. της Danaos

    Κούστας

    Δρ. Γιάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Danaos Corporation


    Μετά από τις HSH Nordbank και Royal Bank of Scotland (RBS) μία ακόμη τράπεζα, η ελβετική Credit Suisse ανακοίνωσε ότι κατέχει μεγάλο αριθμό μετοχών της ναυτιλιακής Danaos Corporation, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η SEC, η Credit Suisse κατέχει 13.272.824 μετοχές της Danaos, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 6,22% του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Με βάση τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής, στα 0,84 δολάρια, η συνολική αξία των μετοχών της Credit Suisse ανέρχεται στα 11,2 εκατ. δολάρια.

    Στο τέλος Αυγούστου 2018, η γερμανική τράπεζα HSH Nordbank είχε ανακοινώσει ότι έλαβε 43,94 εκατ. μετοχές της Danaos ως αντάλλαγμα για τη μετατροπή ορισμένων συμβατικών δικαιωμάτων και αξιώσεων στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αναχρηματοδότηση των δανείων της εταιρείας. Έτσι το ποσοστό συμμετοχής της στη ναυτιλιακή ανήλθε σε 21%.

    Αντίστοιχα και η Royal Bank of Scotland (RBS), απέκτησε 35,2 εκατ. μετοχές, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 16,85%.

    Ωστόσο, μεγαλύτερος μέτοχος της Danaos παραμένει η Danaos Investment Ltd, η οποία κατέχει 67,8 εκατ. μετοχές της εισηγμένης ναυτιλιακής, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 32,4% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η εταιρεία ανήκει στον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και την οικογένεια του.

    Σημειώνεται ότι στις αρχές του 2019, η Danaos Corporation, έλαβε επιστολή συμμόρφωσης από το χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης, καθώς η μετοχή της διαπραγματεύεται σε χαμηλά επίπεδα που δεν συμβαδίζουν με τον κανονισμό της αγοράς.

    Συγκεκριμένα, η μετοχή της Danaos εμφάνισε μέση τιμή κλεισίματος κάτω από το ελάχιστο όριο του ενός δολαρίου για 30 συνεχόμενες συνεδριάσεις.

    Η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η τιμή της μετοχής να επιστρέψει σε υψηλότερα επίπεδα.

    Γιάννης Κούστας. Ιδιοκτήτης Danaos Corporation

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μία ελληνική και μία αμερικανική ναυτιλιακή εξαγόρασαν πλοία της Toisa

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μ. Μποδούρογλου: Συμφωνία ναύλωσης σε συμφέρουσα τιμή από την Allseas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Έλληνας εφοπλιστής πούλησε παλαιό τάνκερ σε τιμή έκπληξη

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ