Αυξημένο παραμένει το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα πλοία της χρεοκοπημένης εταιρείας Toisa, συμφερόντων του εφοπλιστή Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου, τα οποία διατίθενται προς πώληση.
Αυτή την περίοδο έχει μπει πωλητήριο στα 12 offshore support vessel (OSV) και σύμφωνα με πληροφορίες, μία ελληνική και μία αμερικανική ναυτιλιακή εμφανίζονται ως οι πιο πρόσφατοι αγοραστές.
Ειδικότερα, ναυλομεσίτες υποστηρίζουν ότι η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Maritech International απέκτησε το χωρητικότητας 4,200-dwt platform supply vessel (PSV) Toisa Crest, κατασκευής 1999.
Η τιμή αγοράς δεν έγινε γνωστή, ωστόσο, σύμφωνα με τη VesselsValue η εκτιμώμενη αξία του ανέρχεται στα 0,71 εκατ. δολάρια.
Στο μεταξύ, μία αμερικανική ναυτιλιακή, η DP Acquisitions εμφανίζεται ως η νέα ιδιοκτήτρια του χωρητικότητας 4,700-dwt πλοίου PSV Toisa Invincible (κατασκευής 1998).
Μάλιστα, η τιμή αγοράς τοποθετείται στα 500.000 δολάρια, ενώ σύμφωνα με τη VesselsValue η εκτιμώμενη αξία του ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο δολάρια.
Την περασμένη εβδομάδα η Eastern Navigation, με έδρα τη Σιγκαπούρη εξαγόρασε τέσσερα OSV της Toisa, έναντι 6 εκατ. δολαρίων έκαστο, δηλαδή συνολικά διέθεσε 24 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για μία άκρως συμφέρουσα τιμή, δεδομένου ότι σύμφωνα με τη VesselsValue η αξία των συγκεκριμένων πλοίων ανέρχεται στα 56 εκατ. δολάρια.
Η συμφωνία περιλαμβάνει τα πλοία χωρητικότητας 24,500-bhp Toisa Elan, Toisa Envoy και Toisa Explorer (κατασκευής 2013) καθώς και το Toisa Wave (κατασκευής 2011).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Παππάς: Αύξηση εσόδων και κερδών το 2018 για τη Star Bulk
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Μποδούρογλου: Συμφωνία ναύλωσης σε συμφέρουσα τιμή από την Allseas
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έλληνας εφοπλιστής πούλησε παλαιό τάνκερ σε τιμή έκπληξη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- L’Oréal & Mugler: Η στρατηγική συμμαχία που αλλάζει το παιχνίδι στο μακιγιάζ
- Τα hot stories των τραπεζών και της Intralot, τα 100 ραντεβού του Ψάλτη, τα ωραία της Αλουμύλ, τα γκάλοπ και ο ανασχηματισμός, ο Πιερ και οι τραπεζίτες και ποιος σεΐχης είναι στο Πόρτο Χέλι με 2 θηριώδη yachts (vid)
- Οι Τρεις Σωματοφύλακες της Μεταρρύθμισης: Δουλευταράδες και αμφιλεγόμενοι
- Oικογένεια Αγγελάκη: Από τα χαρούπια, στο ατύχημα με το κρουαζιερόπλοιο Princess Sissy και στην τρίτη γενιά με την αγορά 4 κοντέινερ
