• Ναυτιλία

    Γ. Οικονόμου: Η Dryships εξαγόρασε πλοίο από τον βασικό της μέτοχο

    Γιώργος Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Στην εξαγορά πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου, το οποίο ανήκει στον πρόεδρο και CEO της, Γιώργο Οικονόμου, προχώρησε η ναυτιλιακή DryShips. Πρόκειται για πλοίο τύπου newcastlemax, κατασκευής 2017, ενώ το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 50 εκατ. δολάρια. Η τιμή καθορίστηκε με βάση τη μέση αγοραία αξία του πλοίου, όπως καθορίστηκε από ανεξάρτητη εταιρεία αποτίμησης.

    Η συναλλαγή εγκρίθηκε ομόφωνα από το δ.σ. της εταιρείας και το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στη Dryships κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

    Το bulker θα μεταβιβαστεί στη ναυτιλιακή με την υφιστάμενη χρηματοδοτική μίσθωση, η οποία περιλαμβάνει και την υποχρέωση εξαγοράς.

    Η TMS Dry Ltd., εταιρεία συμφερόντων του κ. Οικονόμου, θα αναλάβει τη διαχείριση του πλοίου, αλλά θα παραιτηθεί από όλες τις προμήθειες.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της VesselsValue, το πλοίο είναι πιθανό να είναι το χωρητικότητας 209,000 dwt Netadola, κατασκευής 2017, το οποίο ανήκει στην Cardiff Marine, συμφερόντων του κ. Οικονόμου. Η εκτιμώμενη αξία του κυμαίνεται στα 51,5 εκατ. δολάρια.

    Η Dryships διαθέτει στόλο με 31 πλοία, εκ των οποίων έξι panamax, οκτώ  newcastlemax, πέντε 5 kamsarmax, ένα VLCC, τρία aframax tankers, δύο suezmax και έξι Offshore Support Vessels.

    Ο γνωστός εφοπλιστής έχει ιστορικό σε ανάλογες κινήσεις. Πέρυσι τον Οκτώριο η Dryships εξαγόρασε τέσσερα πλοία που ανήκαν σε εταιρίες συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου.

    Τα τρία πλοία ήταν newcastelmax και το τέταρτο ήταν aframax, τα οποία πουλήθηκαν στην τιμή των 198,5 εκατ. δολαρίων.

    γιωργος οικονομου
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “Raraka” της DryShips είναι χωρητικότητας 76.037-dwt και κατασκευής του έτους 2012

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μ. Τραυλού: Ένα ακόμη πλοίο για το στόλο της Neptune Dry

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Α. Μαρτίνος: H Minerva Marine ισχυροποιεί το στόλο της με νέα τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ν. Μουνδρέας: Γερμανική ενίσχυση για τον στόλο της NGM Energy



    ΣΧΟΛΙΑ