• Ναυτιλία

    Γ. Οικονόμου: Δύο νέες συμφωνίες με πιστωτές και πώληση πλοίου για την DryShips

    Γιώργος Οικονόμου DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Δεσμεύσεις από δύο πιστωτές της για εξασφαλισμένες δανειακές συμβάσεις αθροιστικού ύψους έως και 125 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε η ναυτιλιακή DryShips του Γιώργου Οικονόμου, όπως ανακοίνωσε επίσημα την Τετάρτη.

    Ειδικότερα, οι δανειακές αυτές συμφωνίες θα είναι εξασφαλισμένες από τέσσερα τάνκερ, δύο kamsarmaxes και ένα panamax, ενώ η διάρκειά τους θα είναι πέντε και έξι χρόνια, αντίστοιχα.

    Αμφότερες οι δανειακές συμβάσεις θα προβλέπουν επιτόκιο LIBOR πλέον περιθωρίου και θα αποπληρώνονται σε τριμηνιαίες δόσεις.

    Εξάλλου, η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση του panamax Ecola (κατασκευής 2001) έναντι 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων, με το πλοίο να παραδίδεται άμεσα στον αγοραστή.

    Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Οικονόμου, δήλωσε: “Αυτή ήταν μία χρονιά μετασχηματισμού για την DryShips. Συνεχίζουμε να εκτελούμε το επιχειρηματικό μας πλάνο με την υποστήριξη των πιστωτών μας, που δείχνει και την ισχύ του ισολογισμού της εταιρείας”.

    Σημειώνεται ότι, μετά και την τελευταία αυτή συναλλαγή, ο στόλος της DryShips αποτελείται από 35 πλοία: 12 panamaxes, 4 newcastlemaxes, 5 kamsarmaxes, ένα VLCC, 2 aframaxes, ένα suezmax, 4 VLGCs (ένα εκ των οποίων πρόκειται να παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2018) και 6 πλοία υποστήριξης.

    Υπενθυμίζεται ότι η DryShips ανακοίνωσε για το γ’ τρίμηνο 2017 καθαρές ζημίες ύψους σχεδόν 18 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι ζημιών 5,25 εκατ. δολαρίων στο γ’ τρίμηνο 2016, ενώ τα συνολικά της έξοδα κατά την ίδια περίοδο ανήλθαν στα 47,9 εκατομμύρια δολάρια, και υπερδιπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση, αφού στο γ’ τρίμηνο 2016 ανέρχονταν σε 21,4 εκατ. δολάρια.

    Αυξημένα ήταν πάντως και τα έσοδα της DryShips από δρομολόγια πλοίων της, στα 29,9 εκατ. δολάρια, έναντι 12,1 εκατ. δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

    Συνολικά στο εννεάμηνο 2017 η DryShips κατέγραψς καθαρές ζημίες ύψους 44,3 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 79,7 εκατ. δολαρίων κατά το εννεάμηνο 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμφωνία-μαμούθ στην ναυτιλία! Η Euronav εξαγόρασε τη Gener8 του Π. Γεωργιόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Έτσι ισχυροποιεί τη θέση της Dynagas Partners στην αγορά LNG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμεών Παληός: Νέα στρατηγικά deals για τον εφοπλιστή



    ΣΧΟΛΙΑ