• Ναυτιλία

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Παρέλαβε το πλοίο κοντέινερ Terataki και εξασφάλισε από την πρώτη ναύλωση 42 εκατ. δολάρια

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής

    Αριστείδης Πίττας, εφοπλιστής


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas Ltd. παρέλαβε το M/V Terataki, ένα πλοίο μεταφοράς κοντέινερ, Eco 2.800 teu Feeder Containership, το οποίο ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard Co. στη Νότια Κορέα.

    Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με κινητήρα Tier III και άλλα χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης AMP (εναλλακτική θαλάσσια δύναμη). Η ναυπήγηση του πλοίου χρηματοδοτήθηκε με συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων και με δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

    Μετά την παράδοσή του, το M/V Terataki ξεκίνησε ναύλωση τριάντα έξι έως σαράντα μηνών με την Asyad Lines.

    Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε:

    «Είμαστε αρκετά χαρούμενοι που παραλάβαμε το M/V Terataki, το δεύτερο σκάφος από το πρόγραμμα νεότευκτων εννέα σκαφών μας το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις επιπλέον μονάδες 2.800 teu και τρεις μονάδες 1.800 teu, όλες οι μοντέρνες οικολογικές σχεδιάσεις με οικονομία καυσίμου σκάφη με κινητήρες Tier III.

    Το M/V Terataki έχει ήδη ξεκινήσει ναύλωση που αναμένεται να συνεισφέρει άνω των 42 εκατομμυρίων δολαρίων EBITDA (ή περίπου 6 δολαρίων EBITDA ανά μετοχή) στην εταιρεία. Το πρόγραμμά μας για νέες κατασκευές αποτελεί στοιχείο της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη της εταιρείας μας επενδύοντας σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικά πλοία με ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα.

    Από αυτή την άποψη, είναι αξιοσημείωτο ότι το M/V Terataki και τα υπόλοιπα νεόδμητά μας είναι 40%+ πιο αποδοτικά από την προηγούμενη γενιά παρόμοιου μεγέθους μη οικολογικά πλοία.

    Ανυπομονούμε για την παράδοση των υπόλοιπων νεότευκτων κτιρίων μας και συνεχίζει να παρακολουθεί τις αγορές για να εντοπίσει αυξημένες ευκαιρίες για να επωφεληθεί από αυτές των μετόχων μας».

    Διαβάστε επίσης

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Μειωμένα κέρδη, παραλαβή νεότευκτου και κατασκευή άλλων οκτώ πλοίων κοντέινερ

    Η εντυπωσιακή άνοδος και γιγάντωση του εφοπλιστή Αριστείδη Ι. Πίττα – Τα εννέα νεότευκτα και οι δύο εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες με τα 36 πλοία!



    ΣΧΟΛΙΑ