• Ναυτιλία

    Εκδήλωση για την Μικρασιατική Καταστροφή στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

    • NewsRoom


    Στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε Γεύμα Εργασίας με αφορμή και τίτλο τα «100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή».

    Επίτιμοι καλεσμένοι ομιλητές ήταν οι:

    Συρίγος Άγγελοςμ Νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

    Αγτζίδης Βλάσσης, Διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας.

    Δρ. Χατζηβασιλείου Ευάνθης. Πρώην Πρόεδρος και Μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Ιδρύματος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, της Βουλής των Ελλήνων. Πανεπιστημιακός, τακτικός καθηγητής της Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου στο τμήμα Ιστορίας και Aρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Δρ. Paolo Scagliarini, Δικηγόρος, Δημοσιογράφος και Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτισμού στο Μπάρι, μαζί με την σύζυγο του κυρία Παλασία Χρυσαφίδου.

    Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος, καλωσορίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους καθώς και όλα τα μέλη, τονίζοντας πως η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς έχει ένα από τους βασικούς άξονες της Φιλοσοφίας της την οργάνωση εκδηλώσεων όχι μόνο του επιχειρηματικού και πολιτικού ενδιαφέροντος αλλά και εκδηλώσεων που εμπεριέχουν μεταξύ άλλων τις έννοιες «ανθρωπιά, ιστορία, κοινωνία, πολιτισμό, μόρφωση».

    Τέλος ευχαρίστησε τον χορηγό της εκδήλωσης και Αντιπρόεδρο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, κύριο Πάρι Ξανάλατο, και τον κύριο Ευάγγελο Σ. Μαρινάκη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποίος είχε την έμπνευση και την ευθύνη για την υλοποίηση της εκδήλωσης.

    Στην συνέχεια ο κ. Μαρινάκης παρουσίασε έναν-έναν τους προσκεκλημένους ομιλητές παραθέτοντας ένα σύντομο βιογραφικό τους και παρουσιάζοντας την θεματολογία που θα ακολουθούσε.

    Οι ομιλητές τοποθετήθηκαν με τα εξής θέματα:

    • Γεωπολιτικές Επιπτώσεις της Μικρασιατικής Καταστροφής.
    • Αιτίες και συνέπειες της Μικρασιατικής Καταστροφής.
    • Η εγκατάσταση των Προσφύγων και η Ελληνική Οικονομία

    Μετά τις αρχικές παρουσιάσεις έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με συντονιστή τον κ. Ευάγγελο Σπ. Μαρινάκη ανάμεσα στα Μέλη και τους καλεσμένους μας σε κλίμα συγκινητικό .

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτισμού Ιταλίας.

    Διαβάστε επίσης

    ΟΛΠ: Δυναμική κερδοφορία για το τρέχον έτος

    Φραγκίσκος Κανελλάκης: Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα της διαχείρισης της Pantheon Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ