• Ναυτιλία

    Φραγκίσκος Κανελλάκης: Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα της διαχείρισης της Pantheon Tankers

    Pantheon Tankers

    Φραγκίσκος και Αντώνης Κανελλάκης


    Δύο νέα δεξαμενόπλοια suezmax, τα «Sea Onyx» και «Sea Sapphire», παρέλαβε η Pantheon Tankers Management Ltd, αλλά η σημαντικότερη είδηση είναι ότι και τα δύο πλοία νηολογήθηκαν στην ελληνική σημαία.

    Τα πλοία ναυπηγήθηκαν στο New Times Shipbuilding Co., Ltd, China.

    Τα δύο δεξαμενόπλοια είναι τα πρώτα πλοία που παραδόθηκαν στην Ελλάδα και κατασκευάστηκαν με τις ενδείξεις DNV Fuel Ready for Ammonia και καύσιμο LNG. Επιπλέον, και τα δύο πλοία είναι εξοπλισμένα με ρυθμίσεις για τον έλεγχο και τον περιορισμό των εκπομπών και απορρίψεων, εγκαταστάσεις για την αφαίρεση SOx και τη μείωση των εκπομπών NOx και πιστοποιημένα σύμφωνα με τις απαιτήσεις εκπομπών NOx της MARPOL Tier III.

    «Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα της διαχείρισης της Pantheon Tankers καθώς και της διαδικασίας απανθρακοποίησης των στόλων μας», δήλωσε ο Φραγκίσκος Κανελλάκης, εκ μέρους της Pantheon Tankers Management Ltd. και πρόσθεσε:

    «Τα δεξαμενόπλοια suezmax που κατασκευάζονται στη New Times Shipbuilding είναι φιλικά προς το περιβάλλον και υπερβαίνουν τις απαιτήσεις του ΙΜΟ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκευής αυτών των σκαφών, η συμβολή και η εκτεταμένη εμπειρία της DNV σε τέτοιες σημειώσεις ήταν κρίσιμης σημασίας, ειδικά όσον αφορά τις λύσεις εναλλακτικών καυσίμων».

    «Οι πρόσφατες παραλαβές της Pantheon δείχνουν και πάλι πόσο οι Έλληνες πλοιοκτήτες είναι πρωτοπόροι στον παγκόσμιο μαραθώνιο απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές», δήλωσε ο Ιωάννης Χιωτόπουλος, Senior Vice President – Regional Manager SE Europe, Middle East & Africa, DNV Maritime.

    «Είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη συνεχή εμπιστοσύνη της Pantheon στο DNV και με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε το Sea Onyx και το Sea Sapphire στην οικογένεια της κατηγορίας DNV. Τους ευχόμαστε ομαλή πλεύση. Με την επένδυσή τους σε αυτά τα σύγχρονα δεξαμενόπλοια και αγκαλιάζοντας τις καινοτόμες σημειώσεις της DNV, η Pantheon δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή της να ξεφύγει από τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Στην DNV, είμαστε πάντα έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας, καθώς οι πελάτες μας προωθούν τη βιωσιμότητα της ναυτιλιακής βιομηχανίας».

    Διαβάστε επίσης:

    Η Ελπινίκη Πετράκη πρόεδρος της WISTA International

    Όμιλος Grimaldi: Επενδύει 1 δισ. δολάρια για την ναυπήγηση 5 +5 πλοίων PCTC (για μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων) που θα καίνε και αμμωνία



    ΣΧΟΛΙΑ