Ναυτιλία

Ευστάθιος Τοπούζογλου: Νέο πλοίο με μακροχρόνια ναύλωση στο στόλο της FSL Trust

Ευστάθιος Τοπούζογλου, εφοπλιστής


H ναυτιλιακή First Ship Lease Trust, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευστάθιου Τοπούζογλου προχώρησε στην πρώτη εξαγορά των τελευταίων έξι ετών, με την απόκτηση ενός μικρού δεξαμενόπλοιου μεταφοράς χημικών και παραγώγων πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά του χωρητικότητας 9,600 dwt τάνκερ, Anuket Amber, που κατασκευάστηκε το 2008, έναντι 5 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα έκλεισε την bareboat ναύλωση του στην James Fisher Everard Limited για χρονική περίοδο οκτώ ετών. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος ναυλωτής έχει κλείσει ανάλογες συμφωνίες για επτά ακόμη εκ των συνολικά 11 πλοίων της ναυτιλιακής.

Η παράδοση του νέου πλοίου αναμένεται μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου 2021 και θα μετονομαστεί σε Pelican Fisher. Υπολογίζεται ότι κατά την περίοδο της ναύλωσης του θα αποφέρει στην First Ship Lease Trust συνολικά προσαρμοσμένα EBITDA ύψους 8 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία έχει στην κατοχή της οκτώ τάνκερ μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου, δύο τάνκερ μεταφοράς χημικών και ένα aframax.

Σχολιάζοντας την εξαγορά, ο Roger Woods, Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής επισήμανε: “Στο γεμάτο προκλήσεις επενδυτικό περιβάλλον της ναυτιλίας,  είμαστε πολύ χαρούμενοι που εξασφαλίσαμε τη συγκεκριμένη συμφωνία με την James Fisher Everard, που αποτελεί μακροχρόνιο πελάτη της FSL Trust. H εξέλιξη αυτή ενισχύει περαιτέρω την ισχυρή σχέση μεταξύ της FSL Trust και της James Fisher Everard, αφού είχαμε ήδη συμφωνήσει μαζί της, νωρίτερα φέτος, να ανανεώσουμε τις συμφωνίες ναύλωσης για άλλα 5 πλοία. Παρά το γεγονός ότι το πλοίο δεν διαθέτει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες καυσίμων, η μακροπρόθεσμη ναύλωση των 8 ετών παρέχει ασφαλείς μακροπρόθεσμες ταμειακές ροές προς την εταιρεία και τους μετόχους της”.

Οι μετοχές της FSL Trust διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης.

Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του έτους και  ο πρόεδρος του ΔΣ της, Ευστάθιος Τοπούζογλου επισήμανε η FSL Trust θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα σε έργα που μπορούν να της παρέχουν μακροπρόθεσμες ταμειακές ροές.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ