• Ναυτιλία

    Στ. Τοπούζογλου: Τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας για την First Ship Lease

    Ευστάθιος Τοπούζογλου


    Στην αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων ευκαιριών που υπάρχουν στην αγορά στοχεύει η ναυτιλιακή First Ship Lease, συμφερόντων του εφοπλιστή Στάθη Τοπούζογλου, η οποία δραστηριοποιείται στα τάνκερ και τα boxships.

    Το γ’ τρίμηνο 2019 ήταν το τρίτο διαδοχικό κερδοφόρο τρίμηνο για τη ναυτιλιακή εταιρεία, που κατέγραψε κέρδη 1,6 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 2 εκατ. δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Αυξημένος ήταν και ο τζίρος της εταιρείας κατά 3,5%, στα 15,5 εκατ. δολάρια, χάρη στις αυξημένες τιμές ναύλωσης των πλοίων της. Οι χρηματοδοτικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 36,5% ή 0,9 εκατ. Δολάρια.

    «Εστιάζουμε στο να βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω τον ισολογισμό μας, επιτρέποντας στο trust να κυνηγήσει μελλοντικές ευκαιρίες στην αγορά», δήλωσε ο Στάθης Τοπούζογλου, προσθέτοντας: «Στο μέλλον θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε στρατηγικές εναλλακτικές προς όφελος των μετόχων μας».

    Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Roger Woods, σημείωσε: «Παρά τη μεταβλητότητα στην αγορά, παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις συνθήκες της αγοράς στο υπόλοιπο του 2019, εν μέσω μειωμένης προσφοράς τονάζ, με πλοία να αγκυροβολούνται για εγκατάσταση scrubbers εν όψει του ΙΜΟ 2020, σε συνδυασμό με τη σταδιακή ζήτηση που θα προκύψει από την αναμενόμενη αλλαγή στις εμπορικές τάσεις λόγω των νέων απαιτήσεων για καύσιμα με χαμηλές εκπομπές θείου».



    ΣΧΟΛΙΑ