• Ναυτιλία

    Δύο FSRU στη γερμανική κυβέρνηση ναύλωσε ο Γιώργος Προκοπίου

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Dynagas, του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, ναύλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο πλοία FSRU συμμετέχοντας στον σχεδιασμό για την ενεργειακή αυτάρκεια της Γερμανίας.

    Η Uniper επιβεβαίωσε τη συμφωνία που περιλαμβάνει τη ναύλωση των πλοίων Τransgas Force και Transgas Power, τα οποία είναι ναυπηγημένα το έτος 2021 και θεωρούνται τα πλέον σύγχρονα, ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον FSRUs.

    Η αποθηκευτική τους δυναμικότητα είναι 174.000 κ.μ. το καθένα. Οι δύο μονάδες αποθήκευσης θα αρχίσουν να λειτουργήσουν για λογαριασμό της Γερμανικής κυβέρνησης το 2023.

    Ο Γιώργος Προκοπίου, σχολιάζοντας τη συμφωνία, επισήμανε:

    «Είμαστε ικανοποιημένοι που ολοκληρώσουμε αυτή τη συμφωνία με τη γερμανική κυβέρνηση και την Uniper, καθώς υποστηρίζουμε εδώ και καιρό τις ευρωπαϊκές χώρες να αναπτύξουν υποδομές εισαγωγής LNG για να διαφοροποιήσουν τις πηγές εφοδιασμού τους με φυσικό αέριο. Η εγκατάσταση των δύο FSRUs θα επιτρέψει στη Γερμανία, και στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, να αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες εισαγωγής LNG έγκαιρα και φιλικά προς το περιβάλλον χωρίς μόνιμο αποτύπωμα στην ξηρά».

    Διαβάστε επίσης:

    Χατζηπατέρας: “Χρυσό” μέρισμα για τους μετόχους της Dorian LPG

    Πάνος Ξενοκώστας: Μέχρι τις 12 Μαΐου στη Βουλή το σχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

    Costamare: Ρεκόρ κερδών το πρώτο τρίμηνο 2022 – Ρευστότητα 640 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ