• Ναυτιλία

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε ναύλωση Polaris που θα εισφέρει 7,07 εκατ. δολάρια

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σεμίραμις Παληού-Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Inc.

    Σεμίραμις Παληού-Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Inc.


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping Inc., της Σεμίραμις Παληού γνωστοποίησε ότι μέσω μιας θυγατρικής της, παρέλαβε το πλοίο m/v DSI Andromeda, πρώην «STH Tokyo», το οποίο είναι πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, τύπου Ultramax, ναυπήγησης του 2016, χωρητικότητας 60.309 dwt.

    Το πλοίο είναι ένα από τα εννέα σύγχρονα πλοία χύδην ξηρού φορτίου Ultramax που η εταιρεία εξασφάλισε τον Αύγουστο του 2022.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι, μέσω μιας θυγατρικής της, υπέγραψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την ASL Bulk Marine Limited, για ένα από τα πλοία ξηρού φορτίου Ultramax. Πρόκειται για το m/v DSI Polaris με τιμή ναύλωσης τα 13.100 δολάρια την ημέρα, μείον την προμήθεια 5% που καταβάλλεται σε τρίτους, για περίοδο τουλάχιστον δεκαοκτώ μηνών έως είκοσι μήνες κατ’ ανώτατο όριο. Η ναύλωση ξεκίνησε στις 12 Νοεμβρίου 2022.

    Το «DSI Polaris» είναι ένα πλοίο ξηρού χύδην Ultramax χωρητικότητας 60.404 dwt που κατασκευάστηκε το 2018.

    Η εξασφαλισμένη απασχόληση του «DSI Polaris» αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα περίπου 7,07 εκατομμυρίων δολαρίων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

    Συμπεριλαμβανομένου και του πλοίου m/v DSI Andromeda, που παραλήφθηκε πρόσφατα, ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται πλέον από 39 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 11 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 8 Panamax και 5 Ultramax).

    Τέλος, η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει άλλα 4 πλοία χύδην ξηρού φορτίου Ultramax μέχρι το τέλος του έτους. Η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, εξαιρουμένων των 4 πλοίων ξηρού χύδην φορτίου Ultramax που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,7 εκατομμύρια dwt με μέση ηλικία 10,20 ετών.

    Διαβάστε επίσης

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Τρεις ναυλώσεις με έσοδα 15,45 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ