• Ναυτιλία

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε έσοδα από ναύλωση πλοίου 7,62 εκατ. δολάρια

    Σεμίραμις Παληού-Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Inc.

    Σεμίραμις Παληού-Διευθύνων Σύμβουλος της Diana Shipping Inc.


    Η εισηγμένη στο NYSE, ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping της Σεμίραμις Παληού, υπέγραψε συμβόλαιο χρονοναύλωσης με την κινεζική εταιρεία Salanc με έδρα τη Σιγκαπούρη για το πλοίο της , τύπου kamsarmax, Myrsini, ναυπήγησης του 2010.

    Η νέα ναύλωση ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο ή τον Ιούνιο του 2024 με ναύλο 15.000 δολάρια την ημέρα. Επισημαίνεται ότι το πλοίο μόλις ολοκλήρωσε ένα συμβόλαιο με την Cargill με 22.000 δολάρια την ημέρα.

    Η μείωση του ναύλου οφείλεται στην μεγάλη πτώση των ναύλων που παρατηρείται εδω και εβδομάδες στα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι η νέα συμφωνία θα της αποφέρει έσοδα περίπου 7,62 εκατομμύρια δολάρια με βάση την ελάχιστη χρονική περίοδο ναύλωσης.

    Ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται σήμερα από 40 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 11 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 8 Panamax και 6 Ultramax). Η εταιρεία αναμένει επίσης να παραλάβει 3 πλοία ξηρού χύδην Ultramax έως το τέλος του 2022.

    Η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου, εξαιρουμένων των 3 πλοίων ξηρού χύδην φορτίου Ultramax που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,7 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία 10,18 ετών.

    Διαβάστε επίσης

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Έσοδα στο 9μηνο 214,3 εκατ. δολ. έναντι 145,4 εκατ. το 2021



    ΣΧΟΛΙΑ