• Ναυτιλία

    Δ. Βερνίκος: Αποκλειστική συνεργασία της Vernicos με την Cosco

    Ο κ. Δημήτρης Βερνίκος στη γέφυρα του Vernicos Liberty


    Ολοκληρώθηκε η μεταφορά της νέας πλωτής δεξαμενής ΠΕΙΡΑΙΑΣ III στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Η δεξαμενή κατέπλευσε με το εξειδικευμένο πλοίο μεταφορών XIN GUAN HUA, το οποίο με την καθοδήγηση των ρυμουλκών της Vernicos Tugs & Salvage, Vernicos Master Alexander 5 και Vernicos Sifnos Alexander 3, έφτασε με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια στο προκαθορισμένο σημείο.

    Η νέα πλωτή δεξαμενή “ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙΙ”, έχει ανυψωτική ικανότητα 22.000 τόνων και μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία μέχρι 240 μ. μήκος, 35 μ. πλάτος, μεταφορικής ικανότητας 80.000 τόνων (PANAMAX) ενώ διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό γερανών.

    H νέα πλωτή δεξαμενή επεκτείνει τις υπάρχουσες υποδομές με στόχο την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και θα συνδράμει στην τόνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Μετά τις απαραίτητες δοκιμές αναμένεται να τεθεί σύντομα σε επιχειρησιακή λειτουργία αφού ολοκληρώνονται οι απαραίτητες εργασίες που προβλέπονται (εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, τοποθέτηση ναυδέτων ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές, νέες εγκαταστάσεις δικτύων κλπ.).

    Βερνίκος

    Επιπλέον στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης υποδομών όπως:

    • Αναβάθμιση κρηπιδότοιχου.
    • Ανακατασκευή δαπέδων.
    • Επισκευή /ανακατασκευή σιδηροτροχιών.
    • Βελτίωση Η/Μ εγκαταστάσεων και δικτύων.

    Σύμφωνα με τον ΟΛΠ, οι συνολικές επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης και βρίσκονται σε εξέλιξη στη ΝΕΖ Περάματος θα ξεπεράσουν τα 55.000.000 ευρώ και θα μετατρέψουν το λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο ναυπηγοεπισκευής στην Ανατολική Μεσόγειο, στοχεύοντας στην προσέλκυση περισσότερων πλοίων ανά έτος ως απόρροια της αυξημένης αξιοπιστίας και της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης.

    Ο ΟΛΠ διαθέτει πλέον:

    1. Την Πλωτή δεξαμενή Περάματος «Πειραιάς I» για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 40.000 τόνων, 202μ μήκος, 31μ εσωτερικό πλάτος και ανυψωτική ικανότητα 15.000 τόνων.

    2. Την Πλωτή δεξαμενή Περάματος «Πειραιάς IΙ» για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 7.000 τόνων, 113μ μήκος, 18,5μ εσωτερικό πλάτος και ανυψωτική ικανότητα 4.000 τόνων.

    3. Την νέα Πλωτή δεξαμενή Περάματος «Πειραιάς IΙΙ» μήκους 240 μέτρων, πλάτους 45 μ., βάθους 18 μ. και ανυψωτικής ικανότητας 22.000 τόνων

    4. Μόνιμη μεγάλη δεξαμενή Ακτής Βασιλειάδη για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 15.000 τόνων, 150μ μήκος και 21μ εσωτερικό πλάτος.

    5. Μόνιμη μικρή δεξαμενή Ακτής Βασιλειάδη για πλοία με μεταφορική ικανότητα έως 3.000 τόνων, 90μ μήκος και 13,5μ εσωτερικό πλάτος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Captain Fu (Cosco): «Θα φέρουμε περισσότερη δουλειά στον Πειραιά»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς συνδέεται η παγκόσμια κρουαζιέρα με Cosco, ΟΛΠ και MSC

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στον Πειραιά ένα από τα μεγαλύτερα νεότευκτα containerships του κόσμου



    ΣΧΟΛΙΑ