• Ναυτιλία

    COSCO: «Ναυάγησε» το car terminal στο Παλατάκι

    Γιου Ζενγκ Γκανγκ, Επικεφαλής Cosco

    Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang


    H COSCO ανακάλεσε το αίτημα της για αλλαγή χρήσης στο Παλατάκι ώστε να γίνει car terminal, γι’ αυτό και το σχετικό θέμα αφαιρέθηκε από τη σημερινή ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

    Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κ. Μάλαμα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    “Εδώ και τρία χρόνια η ΟΛΠ Α.Ε. επιχειρεί να μετατρέψει τμήμα του αρχαιολογικού χώρου του λιμένα του Πειραιά σε πάρκινγκ χιλιάδων θέσεων”, τονίζει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μάλαμα και προσθέτει:

    “Ο χώρος που επιδιώκεται η τοποθέτηση του πάρκινγκ είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος από την αείμνηστη Μυρσίνη Ζορμπά, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ανήκει στον Δήμο Πειραιά.

    Στην περιοχή “Παλατάκι”, που βρίσκεται το επίμαχο σημείο, υποτίθεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα υποχρέωνε την ΟΛΠ Α.Ε. σε δημιουργία δημόσιου χώρου ανάδειξης των αρχαίων τειχών και των μνημείων που υπάρχουν εκεί.

    Όμως, αντί για μια τέτοια εξέλιξη, αύριο συνεδριάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με θέμα “Έγκριση ή μη προσωρινής χρήσης του υπαίθριου χώρου εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στη νότια πλευρά του λιμένα Πειραιά, στη Ζώνη του επιβατικού λιμένα – Τομέας Ι, στην περιοχή κρουαζιέρας κεντρικού λιμένα για την παραμονή οχημάτων.”.

    Ελπίζουμε ότι η αρχαιολογική υπηρεσία θα δώσει ξεκάθαρη απάντηση, αποτρέποντας αυτούς τους απαράδεκτους σχεδιασμούς.

    Δεν θέλουμε να πιστέψουμε, τέλος, ότι η προχθεσινή απομάκρυνσης κι αντικατάσταση της, μη αρεστής στην κυρία Μενδώνη, προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σχετίζεται με τυχόν επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού να μετατρέψει το “Παλατάκι” της Πειραϊκής σε car terminal”.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Αναβαθμίζουμε σημαντικά τις δυνατότητες του gov.gr – Παρουσιάστηκε ο πρώτος ψηφιακός βοηθός

    Attica Hospitality: Σχεδιάστηκε για να προσφέρει λύσεις ρευστότητας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

    Σκρέκας: Από αύριο το Καλάθι των Χριστουγέννων – Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για φαινόμενα αισχροκέρδειας



    ΣΧΟΛΙΑ