Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Χ. Μυλωνάς: Έξυπνο deal 24 εκατ. δολαρίων για την Transmed

ναυτιλία ναυλαγορά

«Χρυσές» δουλειές με τη Noble Group κάνει η ναυτιλιακή εταιρεία Transmed Shipping της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνάς, καθώς προχώρησε στην εξαγορά του δεύτερου της kamsarmax από τη Noble.

Σύμφωνα με την ίδια τη Noble, η ναυτιλιακή του κ. Μυλωνά έδωσε 23,79 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά του bulker Ocean Forte (χωρητικότητας 81.616-dwt και κατασκευής 2015).

Αυτό είναι το τρίτο bulk carrier που πουλάει η Noble το 2018, στην προσπάθεια που κάνει να μειώσει την παρουσία της στο συγκεκριμένο τομέα (kamsarmaxes).

Υπενθυμίζεται, όπως είχε γράψει το mononews.gr, πως τον Μάρτιο η Noble Group είχε έρθει σε συμφωνία με την Transmed για την πώληση του kamsarmax bulker Ocean Vision (χωρητικότητας 81.502-dwt και κατασκευής 2015) έναντι 23,8 εκατ. δολαρίων.

Σε ανακοίνωσή της τότε, η Noble Group ανέφερε πως αποφάσισε να κάνει χρήση των ευνοϊκών συνθηκών που επικρατούσαν στην αγορά για να κερδίσει χρήματα από το bulker.

Αυτή είναι η τρίτη πώληση φορτηγού πλοίου σε εταιρεία ελληνικών συμφερόντων από τη Noble, με την πρώτη να αφορά το Ocean Integrity (χωρητικότητας 81.499-dwt και κατασκευής 2015) το οποίο κατέληξε στην Primerose Shipping.

Ο στόλος της εταιρείας του κ. Μυλωνά αποτελείται από 24 φορτηγά πλοία με μέσο όρο ηλικίας τα πέντε χρόνια. Επιπλέον η Transmed έχει παραγγείλει και δύο post-panamaxes τα οποία «χτίζονται» αυτήν τη στιγμή στα ναυπηγεία Sasebo στην Ιαπωνία.

Τα δύο πλοία αναμένεται να ενταχθούν στον στόλο της εταιρείας τον επόμενο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Α. Φράγκου: Το μεγάλο deal των 390 εκατ. δολαρίων για 5+4 πλοία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Η νέα κίνηση αναδιάρθρωσης του στόλου της Dryships

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Πίττας: Ποιος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της EuroDry