• Ναυτιλία

    Castor Maritime (Πέτρος Παναγιωτίδης): Πούλησε πλοίο με κέρδος 3 εκατ. δολάρια

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής - Castor Maritime - Toro LPG

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής


    Η Castor Maritime, του Πέτρου Παναγιωτίδη, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, πούλησε το πλοίο Magic Moon, ναυπήγησης 2005, χωρητικότητας 76.600 dwt. Πρόκειται για ένα panamax bulk carrier

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία διέρρευσε ότι η πώληση συμφωνήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα με ένα μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος στην τιμή των 11,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στον νέο του πλοιοκτήτη μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2023.

    Η εταιρεία αναμένει να καταγράψει κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023 καθαρό κέρδος περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση του σκάφους, εξαιρουμένων τυχόν δαπανών που σχετίζονται με συναλλαγές.

    Η Castor Maritime διαπραγματεύτηκε να πουλήσει το Magic Moon τους προηγούμενους μήνες. Τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει το πλοίο για 13,95 εκατομμύρια δολάρια και έπρεπε να παραδώσει το πλοίο κατά το τρίτο τρίμηνο. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η πώληση του πλοίου ακυρώθηκε, λόγω αδυναμίας του αγοραστή να παραλάβει το πλοίο.

    Η εταιρεία του Πέτρου Παναγιωτίδη δήλωσε επίσης ότι ολοκλήρωσε την προαναγγελθείσα πώληση του πλοίου μεταφοράς χύδην panamax Magic Phoenix, κατασκευής 2008, έναντι τιμής 14 εκατομμυρίων δολαρίων, παραδίδοντας το πλοίο στον νέο του πλοιοκτήτη.

    Διαβάστε επίσης

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Η «κίτρινη κάρτα» του Nasdaq και οι «φουρτούνες» του πατέρα του, Βίλλυ Παναγιωτίδη

    Castor Maritime (Πέτρος Παναγιωτίδης): Κέρδη 19 εκατ. δολ. και πώληση δύο πλοίων

    Atlas Maritime (Λέων Πατίτσας): Παρήγγειλε άλλα δύο δεξαμενόπλοια

     



    ΣΧΟΛΙΑ