ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Atlas Maritime, του Λέοντα Πατίτσα, πρόσθεσε στο βιβλίο παραγγελιών της ακόμη δύο δεξαμενόπλοια.
Η εταιρεία επέστρεψε στο ναυπηγείο DH Shipbuilding για δύο ακόμη πλοία, συνολικής χωρητικότητας 158.000 dwt, μετά την αρχική συμφωνία για τη ναυπήγηση τεσσάρων μονάδων εξοπλισμένων με scrubber.
Τα πρώτα τέσσερα πλοία κοστίζουν περίπου 84 εκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η παράδοση θα γίνει σταδιακά τη διετία 2025 και το 2026. Οι οικονομικοί όροι και οι ημερομηνίες παράδοσης της τελευταίας παραγγελίας δεν έχουν αποκαλυφθεί.
Η Atlas Maritime είχε παραγγείλει πλοία aframaxes στο ίδιο ναυπηγείο. Το ναυπηγείο Shipbuilding, πρώην Daehan Shipbuilding, ναυπηγεί τέσσερις ακόμη μονάδες LR2, χωρητικότητας 115.000 dwt, με δέσμευση για παράδοση στην εταιρεία του Λέοντα Πατίτσα, μεταξύ 2024 και 2025.
Η εταιρεία ναυπηγεί επίσης πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων στο ναυπηγείο Yantai Raffles.
Διαβάστε επίσης
Pyxis Tankers (Βαλέντιος Βαλεντής): Πρόσθεσε στο στόλο ένα φορτηγό πλοίο
Η G7 απαιτεί οι Χούθι της Υεμένης να πάψουν να απειλούν τις θαλάσσιες μεταφορές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.
- Γιώργος Στάσσης: Θα επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων στα ΔΕΗ stores- Τα σχέδια για τη λιανική
- Ιόνιος Σχολή: Εξαφανισμένος ο ιδιοκτήτης Αγγελος Δερβέναγας – Αγωνία των γονιών για τη μετακόμιση στο Μαρούσι και αναπάντητα ερωτηματικά
- Η Επιτροπή των 32.000 υπαλλήλων και των μηδενικών αντανακλαστικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.