• Ναυτιλία

    AXIA Capital Markets: Financial Advisor της UOG των Πήτερ Γεωργιόπουλου και Λεωνίδα Βροντίση για την απόκτηση της UACC

    • NewsRoom


    Η διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι, United Arab Chemical Carriers Limited (“UACC”), ανακοίνωσε στις 7 Ιανουαρίου 2021 ότι συνήψε οριστική συμφωνία συγχώνευσης για την απόκτησή της από την United Overseas Group (“UOG”). Ο όμιλος AXIA Ventures Group, μέσω της θυγατρικής του AXIA Capital Markets (“AXIA”), ενήργησε ως Financial Advisor της UOG, μιας εταιρείας που ελέγχεται από τον Πήτερ Γεωργιόπουλο και τον Λεωνίδα Βροντίση.

    Η συναλλαγή είναι δομημένη ως αντίστροφη τριγωνική συγχώνευση, η οποία αναμένεται να είναι η πρώτη τέτοιου είδους βάσει της νομοθεσίας του Dubai International Financial Center (“DIFC”). Μία εξ ολοκλήρου θυγατρική της UOG θα συγχωνευθεί με την UACC και θα είναι αυτή που θα συνεχίσει ως η επιζήσασα εταιρεία. Το Blue Ocean Fund της Entrust Global θα παρέχει χρηματοδότηση στην UOG για τη συναλλαγή. Η συναλλαγή προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, μετοχική και κανονιστική έγκριση και αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2021.

    Η UOG είναι μια πλοιοκτήτρια και επενδυτική εταιρεία που διοικείται από την Αθήνα και ελέγχεται από τον Πήτερ Γεωργιόπουλο και τον Λεωνίδα Βροντίση. Οι κ.κ. Γεωργιόπουλος και Βροντίσης είναι βετεράνοι στη ναυτιλιακή βιομηχανία, έχουν ολοκληρώσει πολλαπλές συναλλαγές με συνολική αξία άνω των 20,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων τόσο στις αγορές κεφαλαίου όσο και σε ιδιωτικές διαπραγματεύσεις έχοντας περάσει από διάφορες εκτελεστικές θέσεις σε εταιρείες εισηγμένες στο NYSE.

    Η UACC με έδρα το Ντουμπάι, ιδρύθηκε το 2007 στο DIFC ως ναυτιλιακή επιχείρηση που ασχολείται με τη διεθνή μεταφορά προϊόντων πετρελαίου και χημικών. Σήμερα κατέχει και λειτουργεί 20 πλοία, πιο αναλυτικά εννέα δεξαμενόπλοια χημικών IMO2/3, δύο δεξαμενόπλοια LR1 και εννέα MR. Επιπλέον, λειτουργεί δύο πλοία για ναύλωση χωρίς πλήρωμα.

    Ο κ. Αλέξανδρος Αργυρός, Managing Director και Head of Investment Banking του ομίλου AXIA Ventures Group, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι και νιώθουμε τιμή που για άλλη μια φορά χρίζουμε της εμπιστοσύνης μιας τόσο έμπειρης και αξιοσέβαστης ομάδας στον χώρο της ναυτιλίας για αυτήν την ιδιαίτερα καινοτόμο συναλλαγή. Η σύνθετη δομή της μαζί με το διασυνοριακό της στοιχείο την καθιστούν μια πολύ μοναδική περίπτωση σε έναν κλάδο που βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας».



    ΣΧΟΛΙΑ