• Ναυτιλία

    Αθ. Φειδάκης: Καθ’ οδόν προς το τρίτο της reverse stock split η Globus Maritime;

    Φειδάκης Globus

    Θάνος (αριστερά) και Γιώργος (δεξιά) Φειδάκης, εφοπλιστές Globus Maritime Ltd.


    Την έγκρισή τους για ένα ενδεχόμενο reverse stock split, το τρίτο από το 2006 που ιδρύθηκε η εταιρεία, έδωσαν οι μέτοχοι της ναυτιλιακής Globus Maritime (συμφερόντων του εφοπλιστή Αθανάσιου Φειδάκη) κατά την ετήσια συνέλευση των μετόχων.

    Ειδικότερα, η εταιρεία, που έχει στον στόλο της ένα πλοίο panamax και τέσσερα supramaxes, ενέκρινε την προσθήκη μίας επιλογής για reverse stock split με αναλογία έως 1 προς 10 μετοχές, ενώ η ακριβής αναλογία, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της εταιρείας, θα διαμορφωθεί με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Globus Maritime, εφόσον κριθεί απαραίτητη η υλοποίηση του reverse stock split.

    Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της εταιρείας στον Nasdaq κινήθηκε πτωτικά και υποχώρησε στην περιοχή των 0,34 δολαρίων, με την κεφαλαιοποίησή της να αποτιμάται στα 10,9 εκατομμύρια δολάρια.

    Η Globus είχε πραγματοποιήσει το πρώτο της reverse stock split, με αναλογία 1 προς 4, τον Ιούλιο του 2010, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 είχε προχωρήσει σε δεύτερο reverse stock split, επίσης με αναλογία 1 προς 4. Με την κίνηση αυτή είχε μειωθεί ο αριθμός των υφιστάμενων κοινών μετοχών της εταιρείας από τα 10.510.741 τεμάχια σε περίπου 2.627.685 τεμάχια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Παληός: Η Diana Shipping χτυπά την πόρτα της Νορβηγίας με ομόλογο 125 εκατ. δολαρίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: N. Mουνδρέας: Δύο πλοία της NGM Energy προς διάλυση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ένας ακόμη Έλληνας εφοπλιστής έκλεισε συμφωνία με την Cargill International



    ΣΧΟΛΙΑ