• Business

    Γ. Φειδάκης: Η Globus προχωρά σε reverse split. Μεγάλη πτώση της μετοχής

    Φειδάκης Globus

    Θάνος (αριστερά) και Γιώργος (δεξιά) Φειδάκης, εφοπλιστές Globus Maritime Ltd.


    Σε reverse split των κοινών μετοχών της, θα προχωρήσει η ναυτιλιακή Globus Maritime Ltd., συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Φειδάκη. Σε ανακοίνωση της, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή, ανακοίνωσε ότι το reverse split θα πραγματοποιηθεί σε αναλογία 1 προς 4, και θα ισχύσει από το ξεκίνημα της συνεδρίασης της Wall Street της 20ης Οκτωβρίου του 2016.

    Συγκεκριμένα, κάθε τέσσερις υφιστάμενες κοινές μετοχές της Globus θα συνδυαστούν σε μία νέα κοινή μετοχή ενώ μετά το reverse split θα μειωθεί ο αριθμός των υφιστάμενων κοινών μετοχών της εταιρείας από τα 10.510.741 τεμάχια σε περίπου 2.627.685 τεμάχια, αριθμός ο οποίος ωστόσο μπορεί να αναπροσαρμοστεί περαιτέρω ανάλογα με τις κλασματικές μετοχές. Ωστόσο, η εταιρεία δε θα προχωρήσει σε έκδοση κλασματικών μετοχών, ενώ εάν κάποιος μέτοχος έχει στην κατοχή του κλασματικό υπόλοιπο, τότε θα λάβει ένα ποσό σε μετρητά που θα διαμορφωθεί με βάση το κλείσιμο της μετοχής κατά τη συνεδρίαση της 19ης Οκτωβρίου.

    Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο ότι η μετοχή της εταιρείας στη συνεδρίαση του Nasdaq της Τρίτης 11 Οκτωβρίου κινούνταν πτωτικά σε ποσοστό μεγαλύτερο του 7%. Συγκεκριμένα, στις 20.10 ώρα Ελλάδος υποχωρούσε κατά 7,80% και διαπραγματεύονταν στα 0,65 δολάρια:

    globus

    Μπορείτε να δείτε live τη διακύμανση της μετοχής εδώ.

    Υπενθυμίζεται ότι η Globus, στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2016 που ανακοίνωσε, κατόρθωσε να περιορίσει τις ζημιές. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι κατέγραψε ζημιές της τάξεως των 6,9 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών 13,6 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015.

    Παράλληλα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το έτος 2016, η ελληνική ναυτιλιακή είχε ανακοινώσει και ότι πρόσθεσε ένα νέο μέλος στο διοικητικό της συμβούλιο. Πρόκειται για τον Δημήτρη Στρατικόπουλο, ο οποίος δε θα κατέχει μεν εκτελεστικό ρόλο, αλλά ταυτόχρονα θα μετέχει και στις επιτροπές ελέγχου, αμοιβών και διορισμών της εταιρείας.

    Η στρατηγική κίνηση της πρόσληψης του κ. Στρατικόπουλου – ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει γενικός διευθυντής της Deutsche Bank στο Λονδίνο και αντιπρόεδρος στο ευρωπαϊκό τμήμα συγχωνεύσεων και εξαγορών της Merrill Lynch – μαρτυράει ότι η Globus στοχεύει να εδραιώσει σημαντικά την παρουσία της προκειμένου να διακριθεί από τον ανταγωνισμό που κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα παγκοσμίως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπορεί η παγκόσμια ναυτιλία να… πάρει μαθήματα από το Uber;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Brexit-Nemesis! Δεν θα ‘χει πάτο η κατρακύλα της Βρετανίας εκτός Ε.Ε.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ