• Ναυτιλία

    Arnold Donald (Carnival): Πιθανή η έναρξη κρουαζιέρας εντός του 2020 αλλά είναι ακόμη νωρίς για αποφάσεις

    Arnold Donald, CEO Carnival


    Η Carnival Corp. θα μπορούσε να ξαναρχίσει τις κρουαζιέρες στις ΗΠΑ φέτος, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Arnold Donald είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις με τους περιορισμούς που ισχύουν για την δημόσια υγεία.

    Μιλώντας σε ραδιοφωνική και τηλεοπτική συνέντευξη με την Carol Massar του Bloomberg, ο Donald σημείωσε ότι πολλές περιοχές των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μεγάλη εξάπλωση του Covid-19 και έχουν σημαντικούς περιορισμούς.

     

    Inside The 2017 Consumer Electronics Show
    Arnold Donald

     

    «Εφόσον δεν επιτρέπονται οι  κοινωνικές συγκεντρώσεις, τότε δεν πρέπει να μιλάμε για κρουαζιέρα», δήλωσε τη Δευτέρα.

    Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, η Carnival έχει συγκεντρώσει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για να αντέξει τους μήνες που δεν πραγματοποιούνται κρουαζιέρες, ενώ διατηρεί πλοία και προετοιμάζεται για ενδεχόμενη επιστροφή της στα ταξίδια. Η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες με περιορισμένη χωρητικότητα, με πλοία που αναχωρούν από τη Γερμανία και την Ιταλία, τον επόμενο μήνα.

    Ο Donald βλέπει «μεγάλη ζήτηση» μεταξύ των πελατών που θέλουν να ταξιδέψουν ξανά.

    Επιπλέον, η Carnival υποστήριξε αργά τη Δευτέρα, ότι διερευνά μια επίθεση κακόβουλου λογισμικού που συνέβη στις 15 Αυγούστου και είχε πρόσβαση και κρυπτογράφησε μέρος των συστημάτων τεχνολογίας πληροφοριών. Η εταιρεία είπε ότι η εισβολή είχε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα επισκεπτών και υπαλλήλων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές αξιώσεις. Δεν αναμένει ότι το συμβάν θα έχει σημαντική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της.

    Οι μετοχές της υποχώρησαν κατά 4,6% νωρίς το πρωί της Τρίτης στην αγορά του Λονδίνου.

    Η βιομηχανία κρουαζιέρας έκλεισε στις 13 Μαρτίου μετά από μια σειρά κρουσμάτων Covid-19 στη θάλασσα. Η Carnival, ο γίγαντας της βιομηχανίας, εμφάνισε  τα πιο γνωστά κρούσματα και θανάτους, στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, τον Φεβρουάριο.

    Ακόμα και υγιείς επιβάτες υπέφεραν, καθώς πολλά λιμάνια δεν επέτρεψαν στα πλοία να εισέλθουν λόγω των φόβων για διασπορά των κρουσμάτων στην ακτή. Δεκάδες χιλιάδες μέλη του πληρώματος παγιδεύτηκαν στα πλοία για μήνες.

    Ο Donald τόνισε ότι οι εταιρείες του κλάδου έχουν πλέον μάθει πολλά κατά τους τελευταίους μήνες και ότι μπορούν να διασφαλίσουν ότι οι επιβάτες δεν θα βρεθούν παγιδευμένοι.

    Οι κρουαζιέρες θα περιλαμβάνουν χρήση μάσκας και διατήρηση αποστάσεων, αλλά εκτός από αυτά υπάρχει μία “πληθώρα δυνατοτήτων”, τόνισε ο CEO της Carnival. “Εξαρτάται από τον προορισμό” και άλλους παράγοντες, τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι είναι “πρόωρο” να χαράξει στρατηγική για τις ΗΠΑ.

    Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων – που έχουν εκδώσει εντολή απαγόρευσης για κρουαζιέρες – δεν έχουν ακόμη δώσει σαφείς οδηγίες για το πώς θα μπορούσαν να επιστρέψουν τα κρουαζιερόπλοια στα ύδατα των ΗΠΑ, δήλωσε. Η Cruise Lines International Association – μία ένωση που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των Carnival και Royal Caribbean Cruises Ltd. – ανέστειλε τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Οκτωβρίου. Η απαγόρευση πλεύσης ισχύει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

    Η γερμανική γραμμή Aida της Carnival και ο στόλος της ιταλικής Costa θα ξαναρχίσουν τη δραστηριότητα σε αυτές τις δύο χώρες. Ωστόσο, αυτά τα έσοδα δεν αρκούν ούτε στο ελάχιστον για να αντισταθμίσουν τις τεράστιες δαπάνες συντήρησης του στόλου και άλλων λειτουργικών εξόδων.



    ΣΧΟΛΙΑ