• Ναυτιλία

    Αριστείδης Πίττας: Δεν αναμένω φανταστικές εξελίξεις στις ναυλαγορές

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry


    Ο Αριστείδης Πίττας, Chairman & CEO – Euroseas Ltd. & EuroDry Ltd., επισήμανε στο πρόσφατο συνέδριο της Capital Link στην Κύπρο ότι η σημερινή εποχή είναι κατάλληλη για επενδύσεις και ανέφερε ότι επενδύει σε όλες τις εποχές, καθώς δεν ξέρει κανείς πότε θα έρθει η κατάλληλη στιγμή.

    Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, τις καλύτερες συμφωνίες τις έχει κάνει όταν οι συνθήκες δεν έδειχναν ευνοϊκές.

    Ο Αριστείδης Πίττας επεσήμανε ότι το μυστικό για μια εταιρεία, είναι να έχει έναν δυνατό ισολογισμό, ώστε να εξασφαλίζεται στις κακές εποχές της ναυλαγοράς.

    Αναφέρθηκε επίσης στο μοτίβο του να αγοράζει κανείς όταν η αγορά είναι χαμηλά και να πουλάει όταν είναι ψηλά. Όπως ανέφερε στη συνέχεια, «οι αναλύσεις των τραπεζών και των οικονομολόγων βασίζονται κυρίως σε όσα έχουν ήδη συμβεί. Όμως καθώς η ζωή είναι απρόβλεπτη, είναι σημαντικό, οι αναλύσεις να λαμβάνουν υπόψη τους αστάθμητους παράγοντες της αγοράς, ούτως ώστε η επένδυση να επιβιώσει αν κάτι δεν εξελιχθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις», τόνισε ο Αριστείδης Πίττας.

    Σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της ναυλαγοράς και τις γεωπολιτικές εξελίξεις ανέφερε ότι επί του παρόντος οι περισσότεροι κλάδοι της ναυτιλίας σημειώνουν κέρδη.

    Όπως υπογράμμισε, αυτό που θα μετρήσει τελικά είναι αν θα συνεχιστεί η ανάπτυξη ή οι διαταραχές. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσουν οι γεωπολιτικές εξελίξεις και οι πόλεμοι. Συνήθως οι καλές εποχές έρχονται μετά από δύσκολες εποχές. «Αυτή η περίοδος δεν είναι δύσκολη για την ναυτιλία και γι’ αυτό δεν αναμένω φανταστικές εξελίξεις στις ναυλαγορές», κατέληξε ο Αριστείδης Πίττας.

    Διαβάστε επίσης:

    Drewry: Στα 3.287 δολάρια η μέση τιμή διακίνησης των κοντέινερ

    Από «κακός» των junk ομολόγων σε «αστυνόμο» της εταιρικής διακυβέρνησης: O Γιώργος Οικονόμου έχει πάντα ένα σχέδιο

    Ένταξη της Ναυτιλίας στο ETS: Ενημέρωση από την Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων



    ΣΧΟΛΙΑ