ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Drewry Supply Chain Advisors, οι τιμές των εμπορευματοκιβωτίων συνέχισαν να πέφτουν την εβδομάδα που πέρασε.
Όπως αναφέρεται, ο σύνθετος Παγκόσμιος Δείκτης Εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε κατά 6% και διαμορφώθηκε στα 3.287 δολάρια ανά κοντέινερ και είναι 82% υψηλότερος από την ίδια εβδομάδα του 2023.
Οι ναύλοι στη γραμμή Σαγκάη – Ρότερνταμ μειώθηκαν κατά 7% ή 294 δολάρια και σε 3.650 δολάρια ανά κοντέινερ.
Επίσης, οι ναύλοι από το Ρότερνταμ προς τη Σαγκάη, τη Σαγκάη προς τη Γένοβα και τη Σαγκάη προς τη Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 6% και διαμορφώθηκαν στα 861 δολάρια και στα 4.449 δολάρια και 5.458 δολάρια ανά FEU, αντίστοιχα.
Οι τιμές από τη Σαγκάη προς το Λος Άντζελες μειώθηκαν κατά 5% ή 214 δολάρια και σε 4.272 δολάρια ανά κοντέινερ 40 ποδιών.
Ομοίως, οι τιμές από Νέα Υόρκη προς Ρότερνταμ και Ρότερνταμ προς Νέα Υόρκη μειώθηκαν κατά 1% και διαμορφώθηκαν στα 624 δολάρια και 2.192 δολάρια ανά FEU, αντίστοιχα.
Διαβάστε επίσης:
Ένταξη της Ναυτιλίας στο ETS: Ενημέρωση από την Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων
Ένωση εφοπλιστών κρουαζιέρας: Πέντε προτάσεις για το λιμάνι της Σαντορίνης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη