• Ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου: Ποιος είναι ο Darren Maupin που έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της Navios Partners 

    Darren Maupin. Αγγελική Φράγκου


    Ο επενδυτής και διαχειριστής κεφαλαίων Darren Maupin αύξησε τη συμμετοχή του στη ναυτιλιακή Navios Maritime Partners της Αγγελικής Φράγκου και αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της SEC, τα private equity funds με έδρα τις ΗΠΑ και την Ιρλανδία, που περιλαμβάνονται στην ομπρέλα της Pilgrim Global του Maupin, έχουν αυξήσει συνολικά το ποσοστό τους στην εισηγμένη ναυτιλιακή στο 16% από 10,2% που κατείχαν πριν.

    Η Αγγελική Φράγκου, με βάση τα αρχεία της 9ης Ιανουαρίου 2023, κατέχει ποσοστό 15,6% στην Navios Partners, ή 4,721,081 μετοχές. Aπό τις οποίες τις 3,183,199 κατέχει μέσω της εταιρείας της N Shipmanagement Acquisition Corp.

    Ο τίτλος της εισηγμένης ναυτιλιακής έκλεισε στη συνεδρίαση της Τετάρτης στα 28,78 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της να διαμορφώνεται στα 868 εκατ. δολάρια.

    Το ποσοστό του Darren Maupin, που είναι υπήκοος Ελβετίας, έχει αξία 139 εκατ. δολάρια.

    Ποιος είναι ο Darren Maupin

    Ο Darren Maupin ήταν αναλυτής και διαχειριστής κεφαλαίων στην Fidelity Management & Research Company στη Βοστώνη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ από το 1998 έως το 2007. Έχει διατελέσει μη εκτελεστικός διευθυντής πολλών άλλων ιδιωτικών και εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών σε διάφορους κλάδους.

    Ίδρυσε την Pilgrim Global το 2011. Η εταιρεία διαχειρίζεται κεφάλαια για λογαριασμό πελατών με μεγάλη περιουσία, οικογενειακά γραφεία, καθώς και ιδρύματα. Σύμφωνα με το tradewinds, η Pilgrim Global άρχισε να επενδύει στη ναυτιλιακή βιομηχανία το 2016, ενώ το 2021 είχε επενδύσει τα μισά της κεφάλαια στον κλάδο.

    Παράλληλα, ο Maupin είναι ιδρυτικό στέλεχος και μέλος του ΔΣ της ναυτιλιακής Anglo International Shipping, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου.

    Navios Maritime Partners

    Η Navios Maritime Partners, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, διαθέτει στόλο με 180 πλοία, εκ των οποίων 80 είναι bulk carriers, 53 tankers και 47 containerships.

    Έχουν συνολική χωρητικότητα 16,1 εκατ. dwt και 234,414 teu και μέσο όρο ηλικίας 9,6 έτη.

    Η εισηγμένη στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς αύξησε το βιβλίο των παραγγελιών της σε 28 πλοία, εκ των οποίων 16 είναι tankers και 12 containerships.

    Παράλληλα, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της προχώρησε στην πώληση των παλαιότερης κατασκευής πλοίων της. Στο εννεάμηνο του 2023 πούλησε συνολικά 14 πλοία αποκομίζοντας ακαθάριστα έσοδα 255,2 εκατ. δολαρίων.

    Κατέγραψε αύξηση εσόδων την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2023, στα 323,17 εκατ. δολάρια, έναντι 322,38 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αγγελική Φράγκου: Η εναλλαγή των επιχειρηματικών μοντέλων πλοιοδιαχείρισης των 185 πλοίων της

    Η έκθεση Ποσειδώνια 2024 θα γίνει 3-7 Ιουνίου

    Ο Γιώργος Οικονόμου «βάζει πόδι» στη διοίκηση της Genco

     



    ΣΧΟΛΙΑ