• Ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου (Navios Maritime Holding): Κέρδη και ολοκλήρωση της πώλησης των 36 πλοίων

    Αγγελική Φράγκου: Δημιουργήσαμε την μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία με 15 διαφορετικούς τύπους πλοίων

    Αγγελική Φράγκου


    Η Navios Maritime Holdings Inc., γνωστοποίησε τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022 και η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, έκανε τον ακόλουθο σχολιασμό: “Είμαι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

    Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, η Navios Holdings είχε έσοδα 159,2 εκατομμύρια δολάρια, EBITDA 98,9 εκατομμύρια δολάρια και καθαρό εισόδημα 45 εκατομμύρια δολάρια” και πρόσθεσε: “Ολοκληρώσαμε την πώληση του στόλου ξηρού φορτίου έναντι 835 εκατομμυρίων δολαρίων και χρησιμοποιήσαμε τα έσοδα για την αποπληρωμή χρέους 784,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο εξής, θα επικεντρωθούμε εκ νέου στο ενδιαφέρον για τη Navios South American Logistics, έναν πάροχο εφοδιαστικής και υποδομής στη Νότια Αμερική. Η Navios Logistics διαθέτει, μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων, το μοναδικό αποκλειστικό λιμάνι σιδηρομεταλλεύματος και το μεγαλύτερο ανεξάρτητο λιμάνι σιτηρών στην περιοχή Hidrovia. Οι εγκαταστάσεις μεταφόρτωσης βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού, όπου η στάθμη των υδάτων δεν επηρεάζεται από την ξηρασία, εντός μιας αφορολόγητης ζώνης στην Ουρουγουάη».

    Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2022 η Navios Holdings συμφώνησε να πουλήσει τον στόλο της ξηρού φορτίου που αποτελείται από 36 πλοία έναντι συνολικού τιμήματος 835 εκατομμυρίων δολαρίων στη Navios Maritime Partners L.P.

    Η Συναλλαγή έκλεισε σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, που αφορούσε την πώληση 15 πλοίων, ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου 2022. Η δεύτερη δόση, που αφορούσε την πώληση των υπόλοιπων 21 πλοίων, ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

    Το συνολικό τίμημα συναλλαγής μείωσε τις υποχρεώσεις της Navios Holdings κατά περίπου 784,2 εκατομμύρια δολάρια, που αποτελούνται από:

    Στο μέλλον, η εταιρεία σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της επιχείρησης Navios South American Logistics Inc. Η Navios Holdings κατέχει μερίδιο 63,8% του μετοχικού κεφαλαίου στη Navios Logistics και τα αποτελέσματα των εργασιών της Navios Logistics ενοποιούνται στις οικονομικές καταστάσεις της Navios Holdings. Η Navios Logistics είναι μια κορυφαία εταιρεία υποδομών και logistics στην περιοχή Hidrovia της Νότιας Αμερικής.

    Η Navios Holdings συνεχίζει επίσης να κατέχει ποσοστό 10,3% στην Navios Partners που λογίζεται ως επένδυση σε μετοχικό κεφάλαιο.

    Διαβάστε επίσης

    Η Αγγελική Φράγκου γιγαντώνει τη Navios Maritime Partners προσθέτοντας 36 φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου



    ΣΧΟΛΙΑ