• Ναυτιλία

    Η Αγγελική Φράγκου γιγαντώνει τη Navios Maritime Partners προσθέτοντας 36 φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου

    Αγγελική Φράγκου

    Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navios Maritime Partners


    Η Navios Maritime Partners L.P. της Αγγελικής Φράγκου συμφώνησε να αποκτήσει στόλο μεταφοράς ξηρού φορτίου 36 πλοίων έναντι 835 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η Navios Maritime Partners πραγματοποιεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την ενοποίηση του στόλου του ναυτιλιακού ομίλου αγοράζοντας 36 bulkers του βασικού στόλου της μητρικής εταιρείας, της Navios Maritime Holdings.

    Επισημαίνεται ότι και οι δύο εταιρείες που είναι εισηγμένες στη Νέα Υόρκη.

    Ο στόλος των 36 πλοίων αποτελείται από 26 ιδιόκτητα πλοία και 10 ναυλωμένα πλοία, συνολικής χωρητικότητας 3,9 εκατομμυρίων dwt και μέσης ηλικίας 9,6 ετών.

    Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Navios Partners θα κατέχει και θα εκμεταλλεύεται έναν στόλο που αποτελείται από 90 πλοία ξηρού φορτίου, 49 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 49 δεξαμενόπλοια, συμπεριλαμβανομένων 22 νεότευκτων πλοίων που θα παραδοθούν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2025.

    Η πρώτη φάση της συμφωνίας περιλαμβάνει τη μεταφορά 15 πλοίων και θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουλίου 2022, ενώ το δεύτερο κλείσιμο με τα υπόλοιπα 21 πλοία θα ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαρινάκης – Φράγκου: Δεν παραβιάζουμε κανένα εμπάργκο, τηρούμε τις κυρώσεις ως έχουν – mononewsTV



    ΣΧΟΛΙΑ