• Ναυτιλία

    Aγγελική Φράγκου: Aύξησε τη συμμετοχή της στην Navios Partners – Άλμα της μετοχής

    Αγγελική Φράγκου

    Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navios Maritime Partners


    Σε αγορές μετοχών της Navios Maritime Partners προχώρησε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Αγγελική Φράγκου, αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής της σε αυτήν σε περίπου 16,7%. Και είναι πλέον η μεγαλύτερη μέτοχος της εισηγμένης.

    Παράλληλα, η μετοχή της ναυτιλιακής σημειώνει ανοδικό ράλι και βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2015. Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 7 Μαρτίου, έκλεισε στα 40,89 δολάρια καταγράφοντας κέρδη 12,4%. Από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο άνω του 45%.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της SEC, η κα Φράγκου κατείχε στις 4 Μαρτίου 2024, 5,039,090 κοινές μετοχές της Navios Maritime Partners, ποσοστό περίπου 16,7%, από 15,6% που κατείχε στην ανακοίνωση της SEC της 14ης Φεβρουαρίου 2023.

    Σε αυτές περιλαμβάνονται 3,183,199 κοινές μετοχές που κατέχει άμεσα μέσω της εταιρείας της N Shipmanagement Acquisition Corp. και 1,489,115 μετοχές που κατέχει μέσω τριών άλλων εταιρειών συμφερόντων της.

    Όπως αναφέρουν τα χρηματιστηριακά έγγραφα «η κα Φράγκου σκοπεύει, κατά καιρούς, να αγοράζει, μέσω ενός ή περισσότερων επενδυτικών οχημάτων της, κοινές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών μέσω της αγοράς, πακέτων μετοχών ή άλλου είδους».

    Οι αγορές θα χρηματοδοτούνταν με μετρητά μέσω των διαφόρων επενδυτικών της οχημάτων.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της SEC, η πλοιοκτήτρια απέκτησε από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου περίπου 290.000 κοινές μετοχές, σε διάφορες τιμές, από 30,93 δολάρια έως 34,86 δολάρια ανά μετοχή.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Fearnley Securities έδωσε σύσταση «αγορά» και αύξησε την τιμή στόχο στα 50 δολάρια για την μετοχή της Navios Partners.

    Mάλιστα οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας είχαν επισημάνει τότε ότι η ναυτιλιακή της Αγγελικής Φράγκου, είναι πιθανό να εστιάσει φέτος στις επαναγορές μετοχών, καθώς η ταμειακή της θέση παρουσιάζει βελτίωση.

    Οι διαθέσιμες ταμειακές ροές θα αυξηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο, σύμφωνα με τους αναλυτές που εκτιμούν ότι τα μετρητά της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης εταιρείας, θα ξεπεράσουν τα 350 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Fearnley Securities: Δίνει τιμή στόχο στα 50 δολάρια για τη μετοχή της Navios Partners

    Αριστείδης Πίττας: Δεν αναμένω φανταστικές εξελίξεις στις ναυλαγορές

    Από «κακός» των junk ομολόγων σε «αστυνόμο» της εταιρικής διακυβέρνησης: O Γιώργος Οικονόμου έχει πάντα ένα σχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ