• Ναυτιλία

    Αγγ. Φράγκου: Συμφωνίες sale and leaseback για 10 πλοία της Navios Acquisition

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Συμφωνίες πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback) για 10 δεξαμενόπλοια του στόλου της πραγματοποίησε η ναυτιλιακή Navios Acquisition, συμφερόντων της πλοιοκτήτριας Αγγελικής Φράγκου, όπως αποκάλυψε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου 2019.

    Ειδικότερα, η εταιρεία προχώρησε αυτό το μήνα σε συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης του χωρητικότητας  50,922-dwt πλοίου Nave Pulsar (κατασκευής 2007), ύψους 15 εκατ. δολαρίων, πενταετούς διάρκειας.

    Ακολούθησε συμφωνία sale and leaseback ύψους 90,8 εκατ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση έξι πλοίων μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου, διάρκειας 6,4 ετών.

    Επίσης, η εταιρεία έκλεισε συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης 47,2 εκατ. δολαρίων για τρία ακόμη δεξαμενόπλοια του στόλου της, χρονικής διάρκειας 5,5 ετών.

    Τέλος, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εμπορική τράπεζα για την εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης μικρής διάρκειας, λιγότερο του ενός έτους, ποσού  μέχρι και 31,8 εκατ. δολαρίων, για ένα τάνκερ VLCC.

    Οι παραπάνω κινήσεις αναμένεται να μειώσουν το συνολικό χρέος της εταιρείας κατά περίπου 33,4 εκατ. δολάρια, ποσοστό 3%.

    Η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και CEO της εταιρείας επισήμανε: “Η Navios Acquisition διαθέτει στόλο με 41 τάνκερ διαφόρων κατηγοριών με μέσο όρο ηλικίας τα 8,1 έτη. Αρχίσαμε την ανανέωση του στόλου των VLCC όταν οι αξίες ήταν χαμηλές. Το 2019, προχωρήσαμε στην πώληση τριών από τα παλαιότερα VLCC μας και ολοκληρώσαμε συμφωνίες γυμνών ναυλώσεων για τρία νεότευκτα VLCC για χρονικό διάστημα 12 ετών. Αυτά τα πλοία θα παραδοθούν στην εταιρεία το 2020 και το 2021. Θεωρούμε ότι αυτές οι συμφωνίες θα μας εξασφαλίσουν εύλογη χρηματοδότηση για νέα πλοία.”

    Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, έχοντας συγχωνευθεί με τη Navios Maritime Midstream Partners, η Navios Acquisition εμφάνισε αυξημένα έσοδα στα 58,6 εκατ. δολάρια έναντι 41,5 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

    Παράλληλα, οι ζημιές της μειώθηκαν στα 16,6 εκατ. δολάρια από 22,1 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο 2018. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 24,5 εκατ. δολάρια έναντι 10,72 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

     



    ΣΧΟΛΙΑ