• Ναυτιλία

    Ν. Μουνδρέας: Η NGM Energy πούλησε παλαιάς κατασκευής τάνκερ

    O εφοπλιστής Νίκος Μουνδρέας, της NGM Energy


    Στην πώληση ενός παλαιάς κατασκευής τάνκερ, σε συμφέρουσα τιμή, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες η NGM Energy, συμφερόντων της οικογένειας Μουνδρέα.

    Σύμφωνα με την Allied Shipbroking, πρόκειται για το χωρητικότητας 159,211-dwt,  πλοίο suezmax, La Mer (κατασκευής 1998), το οποίο πουλήθηκε σε άγνωστους αγοραστές στην τιμή των 11,1 εκατ. δολαρίων.

    Η τιμή κρίνεται ικανοποιητική, δεδομένου ότι με βάση τις εκτιμήσεις της VesselsValue, η αξία του πλοίου κυμαίνεται στα 10,1 εκατ. δολάρια, με την αγοραία τιμή του να διαμορφώνεται στα ίδια επίπεδα με την τιμή πώλησης για scrap. Ωστόσο, το La Mer, εκτιμάται ότι θα συνεχίσει την εμπορική του δραστηριότητα.

    Η NGM Energy είχε αγοράσει το συγκεκριμένο τάνκερ πριν από πέντε χρόνια στην τιμή των 14,5 εκατ. δολαρίων.

    Πρόκειται για την πρώτη κίνηση που πραγματοποιεί η εταιρεία το 2019, μετά από την έντονη δραστηριότητα που εμφάνισε στην αγορά μεταχειρισμένων την προηγούμενη χρονιά.

    Οι κινήσεις του 2018

    Τον περασμένο Νοέμβριο πούλησε ένα εκ των τριών VLCC της, το χωρητικότητας 309,371 dwt πλοίο Alter Ego I, κατασκευής 2001,  στην τιμή των 23 εκατ. δολ., η οποία για τα δεδομένα της χρονικής περιόδου θεωρήθηκε αρκετά υψηλή.

    Το Σεπτέμβριο 2018 η NGM Energy είχε πουλήσει προς διάλυση το παλαιότερο VLCC της, το Ataka (χωρητικότητας 281.000 dwt, κατασκευής 1998), έναντι σχεδόν 17 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Στην συνέχεια, το αντικατέστησε με την εξαγορά του VLCC DS Vida (χωρητικότητας 299.000 dwt, κατασκευής 2003) έναντι 22,8 εκατομμυρίων δολαρίων, από την Dr Peters.

    Παράλληλα, η ναυτιλιακή πούλησε για scrap το χωρητικότητας 105,000-dwt aframax Lion M, κατασκευής 1997, έναντι 458 δολ. ανά ldt ή 7,9 εκατ. δολ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Στ. Μόλαρης: Κινήσεις σε δύο ταμπλό για τον εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Petrofin: Πόσο μεγάλωσε ο στόλος των Ελλήνων εφοπλιστών – Τι γίνεται με τις μικρές ναυτιλιακές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Νέα παραγγελία τάνκερ από τον όμιλο Λιβανού

     



    ΣΧΟΛΙΑ